Receptai
Vištiena su morkomis ir sojos padažu
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Vištienos filė
Paprika
Morka
Poras
Česnakas
Sojų padažas
Citrina (jos sultys) 1 vnt
Cukrus
Prieskoniai
Veiksmai :
Vištienos filė supjaustyti juostelėmis (arba kaip patinka), sumaišyti su prieskoniais vištienai ar paukštienai (galima kuriuos mėgsti), palikti bent valandai. Morkas supjaustyti šiaudeliais, pakepti (patroškinti) ant silpnos ugnies kartu su česnaku. Jei telpa į keptuvę prie truputį pradėjusių minkštėti morkų sudėti šiaudeliais pjaustytą papriką, žiedais pjaustytą porą ir pakepti kol viskas suminkštės (galima ir atskirai). Atskirai pakepti vištieną, prieš dedant į keptuvę vištienos juosteles pavolioti krakmole (nedaug, bet kad būtų sausesnes, galima ir miltuose), sezamo sėklų (jei mėgstate) gerai apkepti. Daržoves ir iškeptą vištieną sudėti į vieną puodą, išspausti citrinos sultis, įdėti cukraus pagal skonį, užpilti negailint sojų padažo. Galima uždėti kario, dar čili prieskonių (jei mėgstate aštriau). Išmaišyti ir dar patroškinti.
P.S. Jeigu norima daugiau padažo į troškinį galima įpilti vištienos (ar kito) sultinio. Jeigu norima tąsesnio ir tirštesnio padažo – galima į sultinį įdėti krakmolo ir pakaitinti. Vietoj vištienos galima naudoti ir kitą mėsą. Daržoves taip pat galima keisti ar papildyti kitomis
Receptą atsiuntė: Aistė
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):labai skanus patiekalas
O ant ko kepti (patroškinti) morkas ir vištieną?
man labai patiko sis patiekalas
na gal reikia pabandyti ir šitą variantą.. m?
na nepritarčiau, nes ir estetinis vaizdas būtų ne toks, ir per daug suminkštėtų, į košę morkos pavirstų
visai geras, bet morkas butu geriau tarkuoti per burokine tarka...
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Cukruje paskrudintos bulvės - Ištirpinkite keptuvėje šiek tiek cukraus, tada įdėkite bulvę ir šiek tiek pavartykite ją šiltoje keptuvėje. Kai bulvės įgauna gražią šviesiai rudą spalvą, jos yra paruoštos. Patiekite jas kartu su kiaulienos kepsniu ir raudonaisiais kop...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Jauna geografijos mokytoja ateina į paauglių klasę, kurioje vien berniukai ir pradeda mokyti: -Šiandien vaikai susipažinsime su gaubliu... Klasėje berniukai krykštauja, švilpauja... Mokytoja nubėga pasiskųsti direktoriui: -Jūs panele nemokate bendrauti su jaunimu,- sako direktorius.- Eime, aš jums parodysiu, kaip su jais elgtis ir bendrauti. Nueina į klasę. Direktorius sako: -Sveiki, subinės!!! -Labas, ponas direktoriau,- atsako mokiniai. -Šiandien mokysimės, kaip ant gaublio prezervatyvą uždėti. -O kas yra gaublys, ponas direktoriau? - klausia vienas berniukas. -Nuo to aš ir norėjau pradėti.