Receptai
Vištienos suktinukai
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Vištienos filė 3 gabaliukai
Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė 300 gr
Sviestas su žalumynais
Grietinėlė
Majonezas
Džiuvėsėliai
Prieskoniai vištienai arba česnakinė druska (nedaug)
Aliejus kepimui
Veiksmai :
Vištienos filė perpjauname išilgai per pusę, pamušame kūjeliu, ištepame majonezu, suprieskoniuojame, valandai paliekame pastovėti. Šoninę supjaustome smulkiais kubeliais, sviestą padaliname į 6 dalis (jei filė turime daugiau, atinkamai pagal suktinukų skaičių). Sviestą laikome kambario temperatūroje. Į paruoštą filė dedame sumaigytą sviesto gabalėlį, šoninės. Idealiausia tai padaryti: sviestą aplipinti šonine ir lengvai pamaigius tarp rankų suformuoti pailgą formą. Formuojame suktinukus, t.y. susukame vištienos filė, užlyginame visus laisvus plyšelius, užtvirtiname dantų krapštuku bei gautą suktinuką apvoliojame džiuvėsėliuose. Paruoštus suktinukus reikėtų palaikyti šaldytuve apie 2 h, bet nebus baisu, jei pradėsime kepti tuoj pat. Įkaitintame aliejuje apkepame suktinukus iš visų pusių, sudedame į puodą troškinimui. Suktinukus apipilame vandeniu, tačiau, kad vanduo neapsemtų visų, maždaug iki pusės, pagal skonį galime įdėti poro griežinėlių, įdėti vištienos sultinio kubelį ir pan. Suktinukai troškinami apie 40 min. Prieš pabaigą supilame grietinėlę.
Tinka vartoti su :
Garnyrui tiks bulvių košė, ryžiai. Patarimas: jei naudosite česnakinę druską, ja sudyti kuo mažiau, kadangi šoninė ir taip yra pasūdyta. Skanaus:)
Receptą atsiuntė: Raminta
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):O kiek porciju iseina pagal duota recepta/
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip laikyti žuvį ? - Šviežia žuvis laikoma šaldytuve 4 – 50C temperatūroje. Įvyniokite ją į pergamentinį popierių ir įkiškite į polietileninį maišelį, kad žuvies kvapo neprisigertų kiti patiekalai....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Sėkmės formulė: kai tau 5 metai - atsibusti sausoje lovoje, kai 17 metų - žūtbūt permiegot su moterim, kai 25 metai - susirasti gerą žmoną, kai 35 metai - karjera ir šeima, kai 45 metai - šeima ir karjera, kai 55 metai - susirasti gerą žmoną, kai 65 metai - sugebėt permiegot su moterim, kai 85 metai - atsibusti sausoje lovoje