Receptai
Ant grotelių keptos sardinės su jogurtiniu padažu
Šalis: Graikija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- 12 labai šviežių skustų, skrostų sardinių
- Alyvuogių aliejus /519/">aliejaus apšlakstyti
- Jūros druskos ir juodųjų pipirų
Jogurtinis padažas:
- 1 agurkas
- 2 luptos, traiškytos česnako skiltelės
- 350 g. graikiško jogurto
- 1/2 arba pagal skonį citrinos sulčių
- 2 šaukštai ypač gryno [extra virgin] aliejus /520/">aliejus /520/">alyvuogių aliejus /519/">aliejaus
Priedai:
- Ypač grynas [extra virgin] aliejus /520/">aliejus /520/">alyvuogių aliejus apšlakstyti
- Saujelė smulkintų mėtų lapelių
Veiksmai :
Ruošdami padažą nulupkite agurką, perpjaukite jį išilgai pusiau ir išgremžkite sėklas. Stambiai sutarkuokite, apibarstykite 1 šaukšteliu druskos ir sukrėskite į sietelį, padėtą ant dubenėlio. Po valandos rankomis išspauskite iš minkštimo kuo daugiau skysčio. Dubenėlyje sumaišykite tarkuotą agurką, česnaką, jogurtą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Pagal skonį pasūdykite, papipiruokite, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Uždekite ugnį kepsninėje ir laukite, kol malkos sudegs ir susidarys pelenais padengtos žarijos. O jei kepate viduje, įkaitinkite kepintuvą. Žuvis nuplaukite, nusausinkite, tada įtrinkite alyuogių aliejumi , trupučiu druskos ir pipirų. Sardines sudėkite ant grotelių (arba į kepintuvę) ir kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes, kad žuviena išliktų tvirta, bet lengvai atsiskirtų nuo stuburkaulio. Karštas sardines sudėkite į lėkštę, šalia įkrėskite padažo. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite smulkintomis mėtomis.
Receptą atsiuntė: Paulius
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Jei cukrus sulipo - Jeigu cukrus sulipo, jį persijokite. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Pareina Jonukas verkdamas namo, mama ir sako:
– Kas yra Petriuk?
– Mane tėtis primušė, kad užleidau savo vietą troleibuse.
– Tėvai, kodėl muši Petriuką?
– Tu tik pabandyk įsivaizduoti: aš sėdžiu troleibuse, Petriukas man ant kelių...