Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Daržovių troškinys su grybais


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Keturioms porcijoms jums reikės:

  • 1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties
  • 1 baklažano
  • 1 aguročio
  • 1 svogūno galvutės
  • 200 g šviežių grybų (tinka ir pievagrybiai)
  • 2 pomidorų
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 pundelio petražolių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 3 valg. šaukštų aliejaus



Veiksmai :

Baklažaną nuplaukite, perpjaukite išilgai į aštuonias dalis, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir stambiai supjaustykite. Paprikos gabalėlius vienai-dviems minutėms pamerkite į verdantį vandenį ir ištraukite kiaurasamčiu. Baklažaną praplaukite šaltu vandeniu, nuspauskite ir stambiai supjaustykite. Agurotį nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite stambiais kubeliais. Grybus nuvalykite, nuplaukite, ir supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus , suberkite baklažanų ir aguročių gabalėlius ir kepinkite septynias minutes. Perdėkite į puodą. Ant viršaus suberkite saldžiosios paprikos gabalėlius. Į keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite susmulkintą svogūno galvutę. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, suberkite į jį grybų griežinėlius ir, nuolat maišydami, pakepinkite apie penkias minutes. Po to kepintus grybus bei svogūnus suberkite į puodą su daržovėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir uždėkite ant kepintų grybų. Apibarstykite kapotomis petražolėmis. Puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite daržoves ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Česnako skiltelę smulkiai sukapokite, sutrinkite su druska , užpilkite nedideliu kiekiu daržovių sultinio iš puodo ir vėl įmaišykite į troškinį. Viską išmaišykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.  Galima įdėti ir vištienos, bus sočiau.



Tinka vartoti su :

Skanaus!


Receptą atsiuntė: vika

Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gomantas, Eibartė, Honorijus, Alberta, Norgaudas, Girenė, Honoratas, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

Į mėsos parduotuvę prieš pat uždarant įbėga moteriškė: - Ačiū Dievui, suspėjau! Ar vištų turite? Mėsininkas iš šaldiklio ištraukia likusią vienintelę vištą ir deda ant svarstyklių. Jos rodo 1 kg svorį. Moteris: - Hmmm...Gal turit didesnę? Mėsininkas nuima vištą, padeda į ankstesnę vietą, paskui vėl ją išima, apverčia, deda ant svarstyklių ir jas pirštu prispaudžia. Svarstyklės rodo 1,5 kg. Moteris: - Puiku! Malonėkit man abidvi.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą