Receptai
Daržovių troškinys su grybais
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Keturioms porcijoms jums reikės:
- 1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties
- 1 baklažano
- 1 aguročio
- 1 svogūno galvutės
- 200 g šviežių grybų (tinka ir pievagrybiai)
- 2 pomidorų
- 1 česnako skiltelės
- 1 pundelio petražolių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- 3 valg. šaukštų aliejaus
Veiksmai :
Baklažaną nuplaukite, perpjaukite išilgai į aštuonias dalis, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir stambiai supjaustykite. Paprikos gabalėlius vienai-dviems minutėms pamerkite į verdantį vandenį ir ištraukite kiaurasamčiu. Baklažaną praplaukite šaltu vandeniu, nuspauskite ir stambiai supjaustykite. Agurotį nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite stambiais kubeliais. Grybus nuvalykite, nuplaukite, ir supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus , suberkite baklažanų ir aguročių gabalėlius ir kepinkite septynias minutes. Perdėkite į puodą. Ant viršaus suberkite saldžiosios paprikos gabalėlius. Į keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite susmulkintą svogūno galvutę. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, suberkite į jį grybų griežinėlius ir, nuolat maišydami, pakepinkite apie penkias minutes. Po to kepintus grybus bei svogūnus suberkite į puodą su daržovėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir uždėkite ant kepintų grybų. Apibarstykite kapotomis petražolėmis. Puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite daržoves ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Česnako skiltelę smulkiai sukapokite, sutrinkite su druska , užpilkite nedideliu kiekiu daržovių sultinio iš puodo ir vėl įmaišykite į troškinį. Viską išmaišykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Galima įdėti ir vištienos, bus sočiau.
Tinka vartoti su :
Skanaus!
Receptą atsiuntė: vika
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Drumzlinas aliejus - Drumzlinas augalinis aliejus pašviesės, jei į butelį įbersite valgomąjį šaukštą druskos....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Į mėsos parduotuvę prieš pat uždarant įbėga moteriškė: - Ačiū Dievui, suspėjau! Ar vištų turite? Mėsininkas iš šaldiklio ištraukia likusią vienintelę vištą ir deda ant svarstyklių. Jos rodo 1 kg svorį. Moteris: - Hmmm...Gal turit didesnę? Mėsininkas nuima vištą, padeda į ankstesnę vietą, paskui vėl ją išima, apverčia, deda ant svarstyklių ir jas pirštu prispaudžia. Svarstyklės rodo 1,5 kg. Moteris: - Puiku! Malonėkit man abidvi.