Receptai
Jautienos kepsnys (rostbifas)
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 kg jautienos filė arba nugarinės,
2.50 g riebalų, 3.druskos, pipirų,
4.30 g sviesto, 5.krienų,
6.vandens
Veiksmai :
Nuo mėsos nugramdyti plėves, įtrinti ją druska, pipirais ir palaikyti 30 minučių. Paskui apkepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose po truputį įpilant vandens. Apkepintą mėsą pastatyti į orkaitę ir kepti retkarčiais palaistant išsiskyrusiomis sultimis.
Rostbifu (angį. Roast beef) vadinamas toks kepsnys, kurio vidus rausvas, t. y. ne visai iškepęs. File kepama 20—25 minutes, nugarinė — 25—30 minučių. Didesni negu recepte nurodyti gabalai kepami dar ilgiau.
Jautienos kepsnį supjaustyti skersai raumenų plonais griežinėliais, sudėti į pašildytą dubenį ir patiekti su šiaudeliais supjaustytomis bulvėmis, keptomis karštuose riebaluose, žiediniais kopūstais, morkomis, žaliaisiais žirneliais, marinuotų daržovių salotomis ir kt.
Kepsnio griežinėlius galima užpilti padažu. Jis gaminamas iš mėsos sulčių, kurias reikia perkošti, įdėti sviesto ir pakaitinti.
Prie šio valgio tinka krienai. Juos dėti tiesiog ant kepsnio arba šalia jo.
Anglijoje, rostbifo tėvynėje, rostbifas patiekiamas su pudingu iš kiaušinių ir miltų.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):O kokioje orkaites temperaturoje kepti?Ir ar nereikia uzdengri folija?
Labai geras receptas.Pamėginkit nesigailėsit.Padažą galima išbandyti įvairų,tada ir kepsnys bus kitoks
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Žuvis ir druska - verdant žuvį druską į vandenį berkite iš pat pradžių, ir druskos berkite daugiau, nei verdant mėsą ar kitus produktus;...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
-Brangusis, šiandien aš pagaliau supratau, kodėl mano vairavimo instruktorius vadina pesčiuosius kėgliais…