Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Jautienos kepsnys (rostbifas)


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1.1 kg jautienos filė arba nugarinės,
2.50 g riebalų, 3.druskos, pipirų,
4.30 g sviesto, 5.krienų,
6.vandens



Veiksmai :

Nuo mėsos nugramdyti plėves, įtrinti ją druska, pipirais ir palaikyti 30 minučių. Paskui apkepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose po truputį įpilant vandens. Apkepintą mėsą pastatyti į orkaitę ir kepti retkarčiais palaistant išsiskyrusiomis sultimis.
Rostbifu (angį. Roast beef) vadinamas toks kepsnys, kurio vidus rausvas, t. y. ne visai iškepęs. File kepama 20—25 minutes, nugarinė — 25—30 minučių. Didesni negu recepte nurodyti gabalai kepami dar ilgiau.
Jautienos kepsnį supjaustyti skersai raumenų plonais griežinėliais, sudėti į pašildytą dubenį ir patiekti su šiaudeliais supjaustytomis bulvėmis, keptomis karštuose riebaluose, žiediniais kopūstais, morkomis, žaliaisiais žirneliais, marinuotų daržovių salotomis ir kt.
Kepsnio griežinėlius galima užpilti padažu. Jis gaminamas iš mėsos sulčių, kurias reikia perkošti, įdėti sviesto ir pakaitinti.
Prie šio valgio tinka krienai. Juos dėti tiesiog ant kepsnio arba šalia jo.
Anglijoje, rostbifo tėvynėje, rostbifas patiekiamas su pudingu iš kiaušinių ir miltų.


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Agne ( 2010-03-29 02:11:19 )
O kokioje orkaites temperaturoje kepti?Ir ar nereikia uzdengri folija?
Ona ( 2009-05-20 11:04:40 )
Labai geras receptas.Pamėginkit nesigailėsit.Padažą galima išbandyti įvairų,tada ir kepsnys bus kitoks
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Kalikstas, Vincentas, Mindaugas, Rimvydė, Fortunata.

Pasveikink!

Anekdotas

-Brangusis, šiandien aš pagaliau supratau, kodėl mano vairavimo instruktorius vadina pesčiuosius kėgliais…

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą