Receptai
Keptas jautienos vyniotinis
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 kg jautienos minkštimo,
2.druskos, pipirų,
3. 50 g riebalų,
4.1 morka,
5.1 svogūnas.
Padažui:
6.1 šaukštas miltų, 7.100 g grietinėlės, aštraus padažo arba raudonojo rūgštaus vyno.
I įdarui:
8. smulkiai sukapotas svogūnas, 9.3 nedideli, šiaudeliais supjaustyti marinuoti agurkai, 10.100 g strypeliais supjaustytų rūkytų lašiniukų.
II Įdarui:
11.100 g kepenų pašteto,
12.5—6 nuvalytos ir supjaustytos kilkės,
13.2 supjaustyti porai.
Veiksmai :
Minkštimą (nugarinę arba šlaunies mėsą) apipjaustyti aštriu peiliu , kad būtų plokščias lygus gabalas, išmušti, įtrinti druska, pipirais ir uždėti kurio nors įdaro. Jeigu dedamas antrasis įdaras, kepenų paštetą prieš tai sumaišyti su supjaustytomis kilkėmis. Mėsą stipriai suvynioti, surišti virvele ir ,iš visų pusių apkepinti įkaitintuose riebaluose, paskui įpilti 2 stiklines karšto vandens arba mėsos sultinio, sudėti nuvalytas supjaustytas prieskonines daržoves ir uždengus retkarčiais pavartant ištroškinti. Ištroškintą vyniotinį išimti iš padažo. Į padažą įberti miltų, dar 5 minutes pavirinti, perkošti ir įpilti grietinėlės. Pagardinti aštriuoju padažu arba vynu.
Nurišus virvelę, vyniotinį supjaustyti aštriu peiliu plonais griežinėliais, sudėti juos į dubenį ir patiekti su virtomis bulvėmis, virtais žiediniais kopūstais ir morkomis. Padažą į stalą paduoti atskirai.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežios salotos per rudens darganą - Kad per rudens darganas Jūsų salotos įgautų pikantiškesnio ir netradicinio skonio, paskaninkite jas įdėdami šiek tiek obuolių ir kriaušių kubelių. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kalbasi du draugai.
- Petrai, ar yra skirtumas tarp bėdos ir katastrofos?
- Be abejo. Va jei susirgtu tavo teta, tai bėda?
- Bėda!
- Bet ne katastrofa. O jei suduždų lėktuvas kuriuo skrenda Brazauskas ir Uspaskich, katastrofa?
- Katastrofa.
Čia priėjo Kindziulis ir tarė:
- Bet ne bėda!