Receptai
Koldūnai su mėsa
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
3 kiaušiniai6 šaukštai vandens
druskos pagal poreikį
400-500 g miltų
450 g jautienos
450 g avienos
1 svogūno galvutė
1 šaukštas sviesto
Veiksmai :
Tešlos paruošimas:
Į indą įmušti kiaušinius, supilti vandenį, pasūdyti, suberti 200 g miltų ir viską gerai išmaišyti. Subėrus likusius miltus tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti mažais kvadratėliais ar apskritimais.
Mėsos paruošimas:
Avieną ir jautieną sumalti. Svogūną supjaustyti ir pakepinti ant sviesto. Svogūnus suberti į mėsą, pagal poreikį įberti druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
Dabar imti mėsa nedideliais kiekiais, dėti ant tešlos lopinėlių vidurio. Lopinėlių kraštus sulenkti viršun ir sugnaibyti, kad gerai suliptų. Paruoštus koldūnus dėti į verdantį vandenį ir pamažu maišyti.. Virti tol kol visi koldūnai iškyla į vandens paviršių ir dar pavirti 3-5 minutes.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Visus metus valgiau koldunus su paukstienos idaru o siandien pamaciau, kad ten sraige nesumalta. Eina sau, visus metus valgiau koldunus su sraigemis... :(
Reiks tikrai vaziuot is tos Lietuvos. Ne tik, kad art uz mazus pinigus, bet dar ir vabzdzius valgit. Lietuvoje nei uzsidirbsi, nei pavalgysi ir net nepragyvensi... :(
sviesto 100gr i miltus istirpinusi dedu tai tesla minkstute skanute buna kai iswerda:)
kas ten raso,kad kiausiniu nededa i koldunu tesla,as vien kiausinius ir miltus dedu,labai skanu!
Na jo koldunai tai skanus,bet ju komentarai ,tai neduok dieve.Zmones ismokit pries rasidami pasiskaityt recepto gamyba,jei nezinot kur sviestas dedamas,ar kiek kiausiniu reikia det,ar dauk ju darot ar kiekviena sestadieni,o jei isvis nebandet daryt ir valgyt,tai geriau patylekit,ir nebarskinkit tiek klavieturos tiek kitiems galvos.... Ps... skanaus :)
"Svogūną supjaustyti ir pakepinti ant sviesto" va kam reikalingas sviestas ;)
protinguoliai atsirado nuo pat neatmenamu laiku dedasi kiausiniai i koldunus miltai vanduo ir druska !!! zmones labai ivairiai juos daro..pas kiekviena savo skonis kiti vietoj vandens naudoja piena kiti i tesla ipila aliejaus. nereik cia kitu teisti ar panasiai pateike zmogus savo recepta pateikite savo gudrociai!
seip keusiniai tik vienas kitas dedamas i farsa kad mesa skanesne butu... o tesle tik miltai vanduo ir druska:P o priciom cia dar sviestas prie recepto parasytas tai nesuprantu
Kaip galite dėti receptą, jei neturite supratimo apie maisto gamybą. Į koldūnų tešlą kiaušinai nededami, arba dedama ne daugiau kaip vienas. Pasiskaito pradedanti šeimininkė tokių receptų ir gamina. Jums pačiai mokytis gaminti reikai.
Kiek žinau į virtinukų ir koldunų tešlą, nesideda kiaušinio
buna minkštesni
ar jie tikra skanus ar isvis jus meliuojat kad jie keti
man taip pat ir mano seimai patinka koldunai, bet tik ne su jautiena. skaniausi man tai su kalakutiena. Tai, kai vaikai praso kad isvirciau koldunu, tai nueinu iki "Arvi kalakutai" parduotuves, nusiperku maltos kalakutienos ir namie pagaminu. Tai visi buna patenkinti:)
jo labai skanus koldunai daug kartu darau savo seimai kas antra sestadieni darau?
Benas
puikus koldunai, skanus ir jie skaniau jiaigu jiuos vyri as manau todel kad kepti ne labai sveika valgyti.....bet vyrty tai liux.....
Koldunai, Ievute, nelietuviskas maista :). Bet kad juos megsta daugelis tas tikriu tikriausia tiesa.
pagal si recepta t
koldunai kieti vaikam skranduka uzkemsa mano rec"tesla darau tik is miltu vandens druskos ir sauksto aliejaus o i mesa pilu vandens kad butu minkstesne pameginkit paruosiu teslos keliom dienom ir kas diena prireikus greiti pietus
mama dabar daro tesla... ziuresim kas gausis.. tikekimes labaj skanu
man patinka koldunai nes koldunai yra lietuviskas maistas koldunai jega
Man labai patinka garinti koldunai o paskui dar pakepti orkaitei
labai skanus yra kepti koldunai
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Jeigu valgis per aštrus - Jeigu valgis per aštrus, skonį neutralizuos žiupsnelis cukraus. Jeigu salotų padažams vartojate liesus pieno produktus, rūgštumą galite sumažinti trupučiu cukraus pudros. pagal http://www.dansukker.lt...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Mieli tautiečiai, Pažymint mums visiems įvairias brangias šventes, norėčiau priminti, kaip dera ir kaip nedera elgtis prie stalo. Šiuos pamokymus galbūt Jums jau teko girdėti ir kai kam tai nebus atradimas, bet kai kuriems ši atmintinė bus naudinga. Taigi: Vartodami alkoholinius gėrimus gerai žinokite savo normą, priešingu atveju galite išgerti per mažai. Būkit atsargūs, atminkit, kad pavojinga zona prie šventinio stalo yra apskritimas, kurio spindulys yra lygus jūsų kaimyno kairės rankos ilgiui plius šakutės ilgis. Jei švęsdami jau nebežinote, kur yra kairė, bet dar prisimenate, kurioje pusėje yra dešinė, tai žinokite, kad peilį reikia laikyti pirmoje rankoje iš dešinės, o šakutę - antroje rankoje iš dešinės. Jeigu sėdint prie stalo, šeimininkai pradeda žvilgčioti į laikrodį, dar galima sėdėti. Tačiau jei šeimininkai nukabina laikrodį nuo sienos, rodo jums prieš akis ir krato jį - metas keliauti namo. Jei pamatote ant stalo jus sudominusį gėrimą ar valgį, bet negalite (jau nebegalite) jo pasiekti, galima šiek tiek į savo pusę patraukti staltiesę. Jei pajutote kažkieno delną ant savo kelio, neskubėkite jo numesti ir pradėti garsiai piktintis, visai gali būti, kad tai jūsų paties ranka. Jei šalia jūsų prie stalo prisėdo žmogus su kitokiu mentalitetu, nepergyvenkite. Išgerkite ir jūsų mentalitetai susilygins. Jei jūs bandote atsigerti iš savo bokalo, bet nejaučiat burnoje jokio gėrimo skonio, pabandykite bokalą apversti 180 laipsniu kampu ir prisipildžius jį bandykite dar kartą. Jei staiga prie šventinio stalo pasijutote blogai ir matote, kad nespėsite išeiti, paprašykite šeimininkų garsiau paleisti muziką ir trumpam išjungti šviesą. Jei po trumpo atminties praradimo jūs atsimerkiate ir matote ant sienos kabančią liustrą, tai reiškia, kad jūs gulite ant grindų. Nesisielokit, garsiai paprašykit arčiau esančių jus pakelti ir pasodinti už stalo, taip pat, kad nepamirštų pripildyti jūsų bokalo. Jeigu jūs pajutot, kad jūsų kelnės yra šlapios iki pat batų, o savo rankoje bokalą matote vis dar pilną, tai viskas gerai - jus neišpylėte brangaus gėrimo ant kelnių. Jei jūs nubudote nuo to, kad jūsų kojų pirštai į kažką trinasi, o atsimerkęs matote bėgančių grindų vaizdus, žinokit, kad jus neša. Kovokit su tuo: garsiai išreikškit viską, ką galvojat apie aplinkinius ir pareikalaukit, kad įpiltų dar...