Receptai
Lydekos vyniotinis
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 kg lydekos,2.4 kiaušiniai,
3.1 riekelė pyrago,
4.1 stiklinė pieno,
5.1 šaukštas sviesto,
6.1 morka,
7.2 svogūnai,
8.10 pipirų (įdarui ir sultiniui),
9.1 lauro lapelis,
druskos,
10.3 stiklinės sultinio drebučiams
Veiksmai :
Lydeką nuvalyti, perpjauti per nugarą ir išskrosti. Tada išplauti, išimti kaulus ir, padėjus ant lentelės (mėsa į viršų), aplyginti raumenis (iš storesnės vietos nupjauti ir pridėti kur ploniau). Po to pasūdyti, pabarstyti pipirais ir palikti pusvalandžiui, kad įsisūdytu.Įdarui skirtą 1 kiaušinį ir 2 trynius išplakti su 0.5 stiklinės pieno, pridėti piene mirkyto pertrinto per rėtį pyrago, druskos, maltų pipirų, smulkiai supjaustytų svogūnų ir maišant viską trumpai paspirginti svieste, kol sutirštės. Įdarui paįvairinti 3 kiaušinio baltymus iškepti atskirai ir supjaustyti skiltelėmis. Taip paruoštu įdaru aptepti žuvies mėsą, apdėti baltymų skiltelėmis, suvynioti, apsukti marle ir lėtai virti žuvies liekanų (kaulų, galvų) prieskonių ir daržovių sultinyje 45 - 60 minučių. Kai išvirs, atvėsinti. Po to žuvį išimti iš puodo, nuimti marlę, supjaustyti gražiais griežinėliais, sudėti į pusdubenį, užpilti žuvies sultiniu ir palikti, kad sustingtų. Jeigu norima, vyniotinį išversti į kitą indą, jį reikia dėti į pusdubenį jau ant užšaldytų drebučių sluoksnio ir, vėl užpylus sultiniu palikti, kad antrа kartą sustingtų. Vyniotinio galima ir neužšaldyti drebučiuose, o tik jais papuošti žuvį. Skanaus!
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):o jei ja iskepti, tai visai fainai butu...
saunu:)*
neblogas
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Braškės bus aromatingos - Braškės bus aromatingos, jeigu jas užpilsite šviežiomis apelsinų sultimis. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Užrašas ant vartelių: “Belskite garsiau - kurčias šuo!”