Receptai
Meduolis
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
400g medaus, 5 kiaušiniai, 200 g cukraus, 50 g sviesto, 1 stiklinė grietinės, 500 g miltų, 1 šaukštelis sodos, 2 šaukšteliai prieskonių mišinio: maltų gavzdikėlių, cinamono, muskato riešuto, kvepiančiųjų pipirų.
Veiksmai :
Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pavirintą medų (atvėsusį), suberti prieskonius, supilti lydytą sviestą, grietinę, išplaktą su soda, suberti sijotus miltus ir maišyti. Tuomet dėti išplaktus baltymus. Supilti tešlą į paruoštą skardą. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo orkaitėje ar krosnyje.
Iškeptą meduolį išversti ant lentelės, atvėsinti. Po to pjaustyti nedideliais gabalėliais.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Puikus, nesudėtingas receptas. Kiek kartų jau kepiau, visada gaunasi puikiai.
Aciu uz si recepta, meduolis gavosi nerealus, tirpsta burnoje.
p.S. as nedejau viso kiekio medaus, uzteko geros stiklines.
Laaaabai gerai ir labai skanus gavosi:)
Kas zinot nesunku recepata meduoliu ? Laurutea.d parasyki i skype aciu :)))
tuoj kepsiu
Rima K., tu visiskai teisi, rudumas atsiranda del medaus pavirimo. Medu puode reikia pavirti iki putu atsiradimo, o tada i karsta medu sudeti prieskonius ir sviesta.
As turiu savo mociutes recepta, jis toks pat tik nededami kiausinio baltymai, dedami tik tryniai.
Dar gaminamas glajus, kur pasinaudoja baltymai: 5 baltymai, 5 valg.s. cukraus pudros, 1 saukstas citrinos rugsties (as visada ragauju), viska plakti iki putu ir sutepti dar karsta meduoli ir ji apvynioti su maistine plevele, glajus isigeria i meduoli ir jis tampa dar skanesnis.
As dariau meduoli pagal kita recepta (dar sito nebuvau radusi), jis man gavosi baltas. Kiek as atsimenu, meduolis turi buti tamsus. Turbut atsiranda tamsumas nuo medaus virinimo (as to nedariau)? Labai noreciau suzinoti, is kur atsiranda tas rudumas? Mano mociute ji darydavo ir as labai noreciau moketi teisingai ji iskepti. Jei kas galit ir zinot, patarkit! Aciu
Labai, labai skanus gavosi meduolis :) minkstas, nesausas. Tokio senai valgiau... :)
Katik įkišau į orkaitę ,labai daug terlionės su tuo meduoliu ,bet tikiuoisi bus skanu ,mmm :)
negadu man neskanu spermatozoidai
Gavosi super meduolis!! Ingredientus dejau taip kaip parasyta ir tikrai nieko ne per daug ir ne per mazai. Tik kepti reikia tikrai daugiau nei 40 min.
o i kokio dydzio paskirtstyt?
Labai skanu, puru ir tirpsta burnoje!
Ačiū už receptą ^-^!
si meduoli kepu jau senai, viso cukraus tikrai nededu nes per saldu, kadangi medus dedasi. kol kepa pirmas 30min. negalima darineti orkaites nes meduolis sukrenta. ir miltu visu nereikia, tesla turi but skystesne tada iskepa purus. skanumelis...
bandziau ir neisejo... per daug medaus - viduj slapias ir sulipes buvo.
aciu uz recepta dabar mano meduolis jau orkaiteje :) labai lengvai paruosiamas, uztrukau nepilnas 20 min. ziuresim kas gausis.
labai paprastas ir aiskus receptas,butent tokio ir ieskojau. aciu.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Bulvienė ir rūgščios daržovės - Į bulvienę rūgščias daržoves dėkite baigiant virti, kitaip bulvės bus kietos...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Kodėl jaunos blondinės mamos keičia vaikams Pampersus tik kartą per dieną?
- Nes ant pakelio parašyta: iki 4 kg!