Receptai
Purus grybų apkepas su kumpiu ir ryžiais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
300 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,100 g kumpio,
1 svogūnas,
druskos, pipirų,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
1 stiklinė ryžių,
1 šaukštas sviesto,
1 stiklinė vandens,
1,5 stiklinės pieno arba sultinio,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
Veiksmai :
Kapotus grybus ir svogūną pakepinti su kubeliais supjaustytu kumpiu, pridėti pomidorų tyrės ir prieskonių. Nuplautus ryžius patroškinti kitame inde su sviestu , tada įpilti verdančio vandens ir toliau troškinti ant mažos ugnies arba orkaitėje. Kai ryžiai sugers visą vandenį, įpilti pieno arba sultinio ir dar troškinti, kol ryžiai suminkštės. Į ataušusią ryžių košę sudėti grybus, kiaušinių trynius, pasūdyti ir paskiausiai įmaišyti gerai išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sudėti į riebalais pateptą formą. Paviršių apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti, kol iškeps ir paraus. Apkepą patiekti karštą su grietine arba ištirpintu sviestu ir žalių daržovių salotomis. Skanaus!Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Apie ką reikėtų pagalvoti spaudžiant sultis ir verdant uogienę - Spausdami sultis ar virdami uogienę, kruopščiai nugriebkite putas. Putose yra bakterijų ir grybelių, kurie gali turėti katastrofiškų pasekmių Jūsų spaudžiamoms sultims arba verdamai uogienei ir marmeladui. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kaimietė mama išsiųsdama savo dukterį į miestą mokytis klausia dukters:
- Ką darytum, jei tave užpultų prievartautojas?
- Aš jam numaučiau kelnes, o sau pakelčiau sijoną.
Mama nusigandusi sako:
- Dukrele, bet kaip tu šitaip?
O dukra ramiai atsako:
- Mama, kaip tu manai, kas greičiau bėgtų, ar aš su pakeltu sijonu, ar prievartautojas nu nusmukusiom kelnėmis…