Receptai
Šalta, aštri daržovių sriuba
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
saldžiųjų įvairių rūšių paprikų – 200 g,pomidorų – 225 g (2 dideli arba 3-4 mažesni),
agurkų (su nulupta žieve) – 165 g,
ropinių svogūnų – 100 g (1 didelis arba 2 mažesni)
česnakų – 15 g (3 - 4 skiltelės)
petražolių – 8 g
acto (9%) - 30 g (1/2 valgomojo šaukšto)
pomidorų padažo – 30 g (1/2 valgomojo šaukšto)
aliejus /520/">alyvuogių aliejus – 15 g (1 valgomasis šaukštas)
vandens – 160 g
druskos – 3 g
vegetos – 3 g
maltų džiūvėsėlių – 20 g
maltų saldžiųjų paprikų – 3 g
kajeno pipirų – 1 g
žaliųjų aliejus /520/">alyvuogių be kauliukų – 13 g (5 vnt.)
juodųjų aliejus /520/">alyvuogių be kauliukų - 13 g
Veiksmai :
Geltonas saldžiąsias paprikas nuplaukite ir išskobkite sėkleles. 1/8 daržovių (geltonąsias paprikas , pomidorus, agurkus, petražoles) supjaustykite smulkiais kubeliais, o likusias daržovės 7/8 (raudonąsias paprikas , pomidorus, agurkus, petražoles, svogūnus, česnakus) sudėkite į smulkintuvą ir plakite, kol sutrinsite iki vientisos konsistencijos. Po to sudėkite ledukus, pilkite alyvuogių aliejų, actą, pomidorų padažą, berkite džiūvėsėlius, druską, maltas saldžiąsias paprikas , kajeno pipirus ir viską gerai išmaišykite arba suplakite.
Sriubą pilkite į sriubos lėkštes, puoškite daržovių kubeliais bei žaliųjų ir juodųjų alyvuogių puselėmis.
Šaltinis: maxima.lt
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Baltas glajus - Glajus bus labai baltas, jei miltinį cukrų maišysite ne su vandeniu, o su pienu. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Sovietiniai laikai. Ilga eilė prie kažko. Vienas stovi eilėje ir labai myžti užsimano. Sako už jo stovinčiam:
- aš nubėgsiu pamyžti, tu čia man eilę palaikyk.
Tas atsako:
- nė velnio, išeisi iš eilės ir viso gero.
- o tai ką man daryti, labai myžti noriu?
- myžk į priekyje stovinčio kišenę.
- o jei pajaus, kas tada bus?
- nepajaus, tu tai nepajautei.