Receptai
Šilutės bandelės su cinamonais, riešutais ir razinomis
Sudėtingumo lygis:
![Šilutės bandelės su cinamonais, riešutais ir razinomis](/images/recipes_photos/patiekalai-lt-receptai-781416-85.gif)
Jums prireiks :
Tešlai reikia:
20 g sausų mielių (jei jų negausite, galima naudoti ir presuotas mieles, tik jų reikia imti dvigubai daugiau ir iš anksto išlaidinti),
4,5 stiklinės miltų,
2 stiklinių pasukų,
0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus,
4 šaukštų cukraus,
1 šaukštelio druskos
Įdarui reikia:
1,5 stiklinės rudojo cukraus,
100 g sviesto,
po 0,5 stiklinės razinų ir kapotų riešutų,
1 šaukšto maltų cinamonų.
Veiksmai :
Sausas mieles išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir su visais išsijotais miltais, cukrumi ir druska. Įpylus pasukas ir aliejų, išmaišyti tešlą, suformuoti rutulį ir apdengus palikti pusvalandžiui šiltoje vietoje pakilti. Paskui tešlą dar kartą išminkyti, suformuoti 20x40 cm stačiakampį ir dar palikti pusvalandžiui. Per tą laiką įdarui rudąjį cukrų išmaišyti su sviestu, razinomis, riešutais ir maltais cinamonais. Įdarą dėti ant tešlos, viename ilgajame krašte palikti 1 cm tešlos. Po to susukti ilgą vyniotinį (ruletą), gerai sulipdyti tešlos be įdaro kraštą prie vyniotinio. Vyniotinį supjaustyti 3 cm storio ripkomis (griežiniais). Gautas bandeles didesniais tarpais sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar palikti pakilti. Kas turi modernesnes virykles, galima panaudoti orkaičių kepinių kildinimo programą. Kepti 220ºC temperatūroje15-20 minučių.
Bandeles galima apipilti cukriniu glajumi arba apibarstyti cukraus pudra. Tačiau skaniausios jos būna karštos.
Tinka vartoti su :
Autorius: Vincentas SakasDabartinis recepto įvertinimas:
![](https://patiekalai.lt/images/reitingai/reitingas2.gif)
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Man tiesiog širdis plyšta, kai matau spirite mirkstančius tuos gyvūnus! - Na jau, na. Ten viso labo trejetas varlių… - Būtent trejetas, o spirito - gal dešimt litrų!