Receptai
Troškinta raudonos kiaulienos šoninė
Šalis: Kinija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
4-6 porcijos
- 800 g. kiaulienos šoninės arba papilvės
- 1 šaukštas aliejaus
- 2 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai šviesaus sojų padažo
- 3 šaukštai tamsaus sojų padažo
- 3 cm. ilgio luptas, storais griežinėliais pjaustytas šviežio imbiero gabalėlis
- 2 žvaigždanyžiai
- 1 cinamono lazdelė
- 3 džiovintos raudonos aitriosios paprikos
- Maždaug 200 ml. vandens
- 3 apipjaustyti, smulkinti laiškiniai svogūnai
Veiksmai :
Plačiame puode užvirkite vandenį, tada šiek tiek sumažinkite kaitrą. Įdėkite kiaulienos šoninę (jei netelpa, perpjaukite perpus) ir virkite 3-4 minutes. Nugraibykite putas (jų turėtų būti labai daug). Mėsą nuvarvinkite ir palikite vėsti. Puodą išplaukite. Šoninę supjaustykite 2 cm. dydžio kubeliais. Nustatykite vidutinę kaitrą ir puode pakaitinkite aliejų su cukrumi. Šiam ištirpus ir pradėjus karamelizuotis sudėkite kiaulienos gabaliukus oda į apačią ir kepkite kelias minutes, kol oda pradės karamelizuotis. Supilkite sojų padažus, sudėkite imbierą, žvaigždanyžius, cinamoną, džiovintas paprikas ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų mėsą. Užvirkite ir nustatę mažą kaitrą troškinkite 50-60 minučių, kol kiauliena labai suminkštės. Kiaurasamčiu išgriebkite mėsą ir sudėkite į lėkštę. Padažą virkite, kol pasidarys sirupas, tada paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Jei padažas bus per sūrus, dar įberkite cukraus. Įmaišykite laiškinius svogūnus (saują pasilikite mėsai apibarstyti) ir vėl sudėkite kiaulieną į puodą, kad gerai sušiltų. Mėsą sukraukite į pašildytą dubenį, apibarstykite laiškiniais svogūnais ir iš karto patiekite.
Receptą atsiuntė: Paulius
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Patarimai spaudžiant sultis ir konservuojant - • Atrinkite geros kokybės vaisius ir uogas. • Išrinkite pažeistus ir papuvusius vaisius bei uogas. • Paisykite švaros. • Kruopščiai nugriebkite putas! Putose būna bakterijų ir pelėsių. • Stiklainius arba butelius pripilkite iki pat vir...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Numirė kartą Bilas Gatesas. Pusiaukelėj į dangų Dievas jam sako: "Į kur tu norėtum patekti: į dangų, ar į pragarą. Eik pasižvalgyk, paskui pasakysi". Nueina Bilas i dangų. Žiūri - o ten angeliukai sėdi, medų valgo. Žodžiu, nėra ką veikti. Nueina Bilas į pragarą. Ten žmonės linksminasi, geria, šoka. Tada Bilas pasirinko eiti į pragarą. Dievas pragare jį iškart į katilą ir verda. Bilas pradėjo piktintis, kad viską matė kitaip. Tada Dievas ir sako: "Ten buvo tik demo versija..."