Receptai
Vaisinis faršas
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
4 puodeliai džiovintos baltos duonos kubelių (džiūvėsėlių);½ puodelio susmulkintų morkų;
½ puodelio susmulkintų salierų;
1 nedidelis supjaustytas svogūnas;
2 valg. šaukštai sviesto;
½ arb. šaukštelio druskos;
¾ arb. šaukštelio paukštienos prieskonių;
puse arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
puse arb. šaukštelio muskato riešuto;
½ puodelio skrudintų linų sėmenų;
¼ puodelio susmulkintų graikinių riešutų;
puse puodelio vištienos sultinio;
¾ puodelio vandenyje išmirkytų razinų;
2½ puodelio pjaustytų obuolių.
Veiksmai :
Keptuvėje pašildykite sviestą ir paskrudinkite morkas, salierus bei svogūnus, kol suminkštės. Suberkite druską, paukštienos prieskonius, pipirus bei muskato riešutus.Supilkite mišinį į didelį indą, suberkite džiūvėsėlius, skrudintus linų sėmenis, vištienos sultinį, razinas ir obuolius. Viską gerai išmaišykite. Šiuo faršu įdarykite vištą, kalakutą, žąsį arba supilkite jį į troškintuvę ir dar 40–45 minutes patroškinkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.Tinka vartoti su :
Receptą atsiuntė RenataReceptą atsiuntė: RENATA
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):neblogai, visai neblogai.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Cukruje paskrudintos bulvės - Ištirpinkite keptuvėje šiek tiek cukraus, tada įdėkite bulvę ir šiek tiek pavartykite ją šiltoje keptuvėje. Kai bulvės įgauna gražią šviesiai rudą spalvą, jos yra paruoštos. Patiekite jas kartu su kiaulienos kepsniu ir raudonaisiais kop...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Sugalvojo du nauji rusai nuvykti į taigą pamedžioti briedžių. Pasisamdė sraigtasparnį su pilotu, šis juos nuskraidino į vietą, ir, palikdamas įspėjo, kad daugiau dviejų briedžių nešautų- sraigtasparnis nepaveš... Gryžęs pamatė nušautus keturis briedžius ir susinervino:
- Sakiau, kad daugiau dviejų neimsiu, o jūs vistiek savo.. bla bla bla...
Rusai:
- Nu, tu nesinervink, bachūras, pernai pilotas irgi nenorėjo keturių imti,bambėjo, bet mes jam gerai pamokėjom, ir jis sutiko... nebijok, nenuskriausim ir tavęs... - žodžiu, įkalbėjo.
Sraigtasparnis pakilo su įgula ir keturiais briedžiais, paskrido apie porą
minučių... ir nukrito. Vienas naujas rusas po valandos atgauna sąmonę ir klausia kito:
- Bratka, kur mes?
Kitas:
- Man atrodo, bus kokie 200 metrų nuo tos vietos, kur pernai kritom...