Receptai
Viščiuko paštetas tešloje (angliška virtuvė)
Šalis: Didžioji Britanija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1 viščiukas,
100 g prieskoninių daržovių,
250 g kiaulienos,
250 g šviežių lašinių,
1 svogūnas,
1 trynys,
1 stikliukas degtinės,
1 stikliukas vyno,
1 šaukštas riešutų branduolių,
žiupsnelis druskos, mairūno,
muskato riešuto, čiobrelių, pipirų.
Tešlai:
350 g miltų,
2 tryniai,
150 g margarino,
5-6 šaukštai šalto vandens,
žiupsnelis druskos.
Drebučiams:
1 stiklinė paukštienos sultinio,
0,5 stiklinės raudonojo vyno,
truputis druskos,
20 g želatinos.
Veiksmai :
Nupjaukite viščiuko krutinę, o likusią mėsą su kaulais dėkite į puodą ir virkite 45 minutes. Veršieną, kiaulieną ir lašinukus supjaustykite mažais gabalėliais ir visą mėsą sudėkite į dubenį, pabarstykite druska /125/">druska ir prieskoniais , apipilkite vynu ir degtine, pabarstykite supjaustytu svogūnu ir palaikykite šaltai 2 valandas. Išvirusią vištieną nuimkite nuo kaulų ir dukart permalkite kartu su marinuota mėsa. Krūtinėlę palikite nemaltą. Mėsą dar kartą pasūdykite, suberkite sutrintus riešutus ir gerai išminkykite.
Tešlai miltus supilkite ant lentelės, sudėkite sukapotą margariną, padarykite duobutę, į ją įleiskite trynius, supilkite vandenį, pabarstykite druska /125/">druska ir skubiai suminkykite tešlą. Paruoštą tešlą 30 minučių palaikykite šaltai , po to iškočiokite ir išklokite kekso formos indą, paliekant 1 cm aukščio tešlos kraštus. Iškočiokite dangtelį.
Ant tešlos dėkite pusę tešlos masės, ant jos viščiuko krūtinėlę ir ant viršaus likusią pašteto masę. Viską uždenkite iškočiotu dangteliu ir su pagrindu kraštus sujunkite pynute. Viduryje pradurkite dvi skyles garams išeiti. Aptepkite kiaušiniu ir dėkite kepti į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite 40 minučių.
Paruoškite drebučius. Sultinį su vynu užvirinkite, sudėkite ištirpintą želatiną, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir atšaldykite. Stingstančius drebučius per apvalias skyles supilkite ant pašteto . Patiekiant paštetą supjaustykite jį 2 cm dydžio gabalais ir papuoškite daržovėmis. Skanaus !
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad pertrinta sriuba nebūtų skysta - Kad pertrinta sriuba nebūtų skysta, galima ją uždaryti sužiedėjusio pyrago minkštimu, išmirkytu sultinyje ir pertrintu per sietelį; ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Bankas, vidurys dienos, klientų daug, darbas tiesiog verda. Staiga į banką įsirauna kvadratinis bičas su kauke ir automatu rankoj:
- VISIEM GULĖT!!!!!
Visi paklusniai sugula ant žemės. Bičiukas mostelna iš baimės perbalusiai kasininkei:
- O tu žertva eini čia ir čiulpi mano pifą.
Mergina drebėdama klusniai vykdo nurodymus. Patenkintas plėšikas nusiima kaukę:
- Nu va, o namuose "mes" negalim! Namuose "mus" pykina!..