Receptai
Bulvių ir briuselio kopūstų apkepas
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
500 g bulvių,500 g briuselio kopūstų,
2 šaukštai sviesto,
svogūnas,
250 g jautienos faršo,
100 g liesos varškės,
kiaušinis,
2 skiltelės česnako,
druskos,
pipirų,
žiupsnelis raudonųjų maltų ankštpipirių,
stiklinė rūgščios grietinės,
pusė stiklinės pieno,
petražolių lapelių.
Veiksmai :
Briuselio kopūstus nuplauname, nupjauname kotelius.Bulves nuskutame, supjaustome briuselio kopūstų gūželių dydžio gabaliukais.Pusę sviesto išlydome didelėje keptuvėje, sudedame bulves, kopūstus ir kepame 15 min., nuolat maišydamos.Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome.Faršą, varškę, kiaušinį ir svogūną gerai išmaišome, pasūdome, paskaniname pipirais ir susmulkintu česnaku.Padarome kopūstų gūželių dydžio kukulaičius.Plokščią kaitrai atsparią formą patepame antra sviesto puse, dedame eilėmis bulves, kopūstų gūželes ir kukulaičius.Grietinę išmaišome su pienu, įberiame maltų raudonų ankštpipirių ir skiltelę susmulkinto česnako, druskos ir pipirų pagal skonį, palaistome kukulaičius.Įstatome į 220 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie valandą.Prieš patiekdamos pabarstome pjaustytais petražolių lapeliais.Galime papuošti ankštpipirių juostelėmis.
Svarbu indas, kuriame kepame apkepą.Gražiai atrodo kaitrai atsparūs indai.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kruvini spragėsiai - Pakepkite spragėsių. Ištirpinkite sviestą ir karameliniais dažais nudažykite jį raudona spalva. Prieš patiekdami spragėsius, užpilkite ant jų sviesto. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ateina studentas egzamino laikyti ir be kalbų deda ant stalo butelį konjako. -Patenkinamai, - pasako dėstytojas. Studentas prie pat deda saldainių dėžę: -Gerai. At saldainių dėžės dedamas labai brangus, inksrustuotas tušinukas. Dėstytojas: -Puiku, - ir rašo pažymį. -Taip, dabar reikia fiziką išlaikyti, - sako studentas dėdamas viską į krepšį..