Receptai
Bulvių košė su ankštinėmis daržovėmis
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
4 stiklinės vandens,250 g baltų pupų arba pupelių (arba 400 koncervuotų),
6 bulvės,
2 stiklinės pieno,
stiklinė miežinių miltų arba miežinių kruopų,
100 g sviesto,
3 arbatiniai šaukšteliai druskos.
Veiksmai :
Pupas ar pupeles išmirkyti.Jei jos sausos, mirkyti 8 val., jei šviežios - 4 val.Nuo koncervuotų nuplauti aliejų arba pomidorų padažą.Pavirti ant silpnos ugnies.Nulupti ir supjaustyti kubeliais bulves.Į puodą sudėti pusiau išvirusias pupas, žalias bulves, supilti pieną.Jei iki tol vanduo išgaravo ne visas, nupilti jį.Virti ant silpnos ugnies, kol beveik išvirs, paskui uždaryti miežiniais miltais, vos atskiestais vandeniu, ir baigti virti.Sudėti mėsą, pasūdyti.Tinka vartoti su :
Valgyti su šaltu pienu ir sviestu.Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip pažinti šviežią mėsą - Gera jautiena turi būti nei per šviesi, nei per raudona, nes, jei per šviesi, tai rodo, kad gyvulys nebuvo visiškai sveikas, o jei tamsiai raudona, - gal gyvulys nepjautas, nes kraujas nenutekėjęs, o gal būt, ir sirgęs ar nudvėses.Gera mėsa netu...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ožiukas ateina pas ožį ir klausia:
- Tėvai, iš kur aš atsiradau?
- Supranti, sūnau, buvau aš jaunas, sutikau tavo mamą ir tu atsiradai.
Susimąstė ožiukas ir nutarė pasiklausti mamos:
- Mama, iš kur aš atsiradau?
- Matai, sūnau, buvau aš jauna, sutikau gražuolį elnią ir tu atsiradai.
- O tėtis?
- O tavo tėtis, kaip buvo ožys taip ir paliko.