Receptai
Įdaryta grybais višta
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 višta (apie 1,2 kg),2.400 šviežių grybų,
3.1 raudonoji paprika,
4.1 svogūno galva,
5.3 valg. šaukšt. sviesto,
druskos, pipirų ir žalumynų
Veiksmai :
1. Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Jūsų tikslas – kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles – stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai daryti siauru plonu ir labai aštriu peiliu, kad nepasižeistų aplink kaulus esanti mėsa. Jeigu ant kaulų pasiliko mėsos, ją nuimkite ir paskirstykite tolygiai ant odos. Įtrinkite vištos vidų ir išorę prieskoniais ir druska /125/">druska . Palikite pusvalandžiui.Įdarui šviežius grybus supjaustykite smulkiai, o svogūnus – riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite grybus su svogūnais, pagardinkite juos druska ir prieskoniais .
2. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir blanširuokite 1-2 min. verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.
3. Vištą pripildykite įdaro: pirmiausia šonuose padėkite paprikos dalis, kad jos gerai prisispaustų prie mėsos, paskui sukrėskite grybus. Įdaro prikimškite ir šlauneles.
4. Vištą užsiūkite. Tiks bet koks siūlas, geriau būtų ryškesnis, kad labiau matytųsi, kai reiks ištraukti iškepus vištai. Vištą ištepkite aliejumi arba majonezu ir kepkite orkaitėje 200° temperatūroje maždaug 1 val., pastoviai palaistant susidariusiomis sultimis. Iškepusi višta turi įgauto gražiai rusvą atspalvį. Ištraukite siūlą ir patiekite.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):kol isnagrinesi ta vargsa visciuka ir prifarsiruosi paprikomis..svogunais..grybaisnebenoresi nieko...kazkokia nesamone...vargti pora valandu kad ismesinetum vargsa visciukair skonio ne kazin ka...turi but kvailas...yra daug geresniu receptu...aciu uz jusu varga...bet tai ne man
tai yra gryniu gryniausias briedas....nesamone kazkokia ...sudetingumas bile koks o naudos ps
labai skanu buvo ir labai lengva padaryti.aciu uz jusu recepta.
Labai skanus visciukas patarciau ir kitiems pabandyti, ir pagaminti nera taip sudetinga:)
Skanaus visiems!!!!
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Nepageidaujamas avienos kvapas - Jei norite panaikinti specifinį avienos kvapą, pamirkykite ją virintame šaltame vandenyje, į kurį įpiltą acto ir įdėta lauro lapelių, pipirų. Taip pat galite dėti svofūno ar česnako. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Šefas nemiega - jis ilsisi. Šefas nevalgo - jis kaupia jėgas. Šefas negeria - jis degustuoja. Šefas nevėluoja - jis užtrunka dalykiniame susitikime. Šefas darbo metu neskaito laikraščių ir žurnalų - jis renka reikalingą informaciją. Šefas nesikabinėja prie jaunų bendradarbių - jis joms tiesiog parodo vyrišką dėmesį. Šefas niekada nedaro klaidų - jas daro darbuotojai. Į šefo kabinetą galima įeiti su savomis idėjomis, bet išeiti reikia su šefo idėjomis