Receptai
Kūčiukai
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:

Jums prireiks :
3 stiklinės miltų
stiklinė aguonų
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai cukraus
šaukštas sviesto
4 šaukštai grietinės
vanilino
cinamono
druskos
Veiksmai :
Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilino, malto cinamono).
Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į milatis pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos.
Iškepti šližikai atvėsinami ir duodant į stalą, užpilami aguonų pienu arba spanguolių kisieliumi.
Tinka vartoti su :
Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):piuku, saunuole
mes visi buname pikti
as manau,kad visiems patiko sis receptas
kodel jus tokie pikti...
o as dar ir mieliu idedu kad minkstesni butu.... pasnykas ne pasnykas ,bet popieriaus nevalysiu... na bet ir kultura cia net nemalonu skaityt...jei neturit ka graziai pasakyt tai jau ir nesakykit is vis ... aciu uz recepta!!!
Labai skanūs kūčiukai. Ačū už receptą.
neskubek apsaukt kitu durnais. Ineta labai teisi: kuciukai pasninko valgis ir jokiu kiausiniu ar grietiniu nededama (paieskokit, internete yra tokie receptai). Cia matyt bus parduotuviniu kuciuku variantas...
As zinau ir kitoki kuciuku recepta :)
o mieliu cia neriaikia?
durnele tu, juk kuciukai tai ir yra pasnyko valgis, juk kucios...
Įdomu,kas per kūčiukai, jeigu į juos dedama kiaušiniai ir sviestas, juk tai pasnyko valgis
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Lašišos atšildymas - Šaldyta lašiša turi būti atšildoma pamažu, šaldytuve. Paprastai tai trunka 1-2 dienas. Tuomet mėsa nepraras skonio ir stangrumo....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ateina studentas egzamino laikyti ir be kalbų deda ant stalo butelį konjako. -Patenkinamai, - pasako dėstytojas. Studentas prie pat deda saldainių dėžę: -Gerai. At saldainių dėžės dedamas labai brangus, inksrustuotas tušinukas. Dėstytojas: -Puiku, - ir rašo pažymį. -Taip, dabar reikia fiziką išlaikyti, - sako studentas dėdamas viską į krepšį..