Receptai
Lydeka arba sterkas, įdaryti grybais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 didelė lydeka arba sterkas (1 – 1,5 kg),druskos, citrinos rūgšties.
Įdarui:
2.200 g konservuotų grybų,
3.2 šaukštai sviesto,
4..2 svogūnai,
5.0,5 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
gabalėlis saliero ,
6.1 šaukštas saliero arba petražolės lapelių,
druskos, pipirų.
Kepimui:
7.5 ploni lašinių griežinėliai, tarkuoto sūrio.
Padažui:
8.3 šaukštai grietinės,
žuvų sultinio,
9.1 šaukštelis miltų,
11.1 citrina.
Veiksmai :
Žuvį nuskusti, išimti vidurius, nupjauti galvą, išpjauti su trupučiu mėsos stuburą. Įdarui skirtus produktus smulkiai sukapoti arba sutarkuoti, sumaišyti su nuimta nuo kaulų žuvimi ir prieskoniais ir patroškinti aliejuje. Šio įdaro prikimšti žuvį, užsiūti, dėti į keptuvę, apdėlioti lašinių griežinėliais, apibarstyti tarkuotu sūriu, druska ir 30 minučių kepti. Kepamą žuvį retkarčiais palaistyti žuvų sultiniu arba ištirpintu sviestu. Iškepusią sudėti į dubenį ir papuošti citrinos griežinėliais. Padažą pagaminti iš skysčio, kuriame kepė žuvis. Įberti į jį miltų ir įdėti grietinės. Skanaus!Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Prieskonių vartojimas su Aviena - Juodieji pipirai Baltieji pipirai Žalieji pipirai Uoginė paprika Česnakiniai pipirai Universalūs prieskoniai Kadagio uogos Mairūnai Mėtos Peletrūnai Rozmarinai...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Pareina budelis po darbo namo. Ant pečių nešasi didelį maišą. Grįžęs maišą numeta į kampą ir sėda už stalo valgyti. Žmona tvarkingai barščius paduoda, tas sėdi, valgo, žmona šalia, šnekasi abu kažką... Ir staiga maišas judėti pradeda.
Žmona šokiruota - "kas čia blin per fokusai?"
Vyras atsisuka į maišą, pažiūri, vėl užsisuka ir sako žmonai
- Ai, nekreipk dėmesio, chaltūros namo parsinešiau...