Receptai
Makaronai su triušienos troškiniu
Šalis: Italija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 į 8 gabalus pjaustytas triušis
- jūros druskos ir juodųjų pipirų
- 3 luptos, smulkintos česnako skiltelės
- 2 lupti, smulkinti svogūnai
- 1 smulkiai pjaustytas pankolio gumbas
- 1 skusta, smulkinta morka
- 75 g. kubeliais pjaustytos kiaulienos šoninės, pvz., pancetta
- 1 šaukštas pagrūstų kadagių uogų
- smulkinti 2 rozmarinų šakelių lapeliai
- 2 čiobrelių šakelių lapeliai
- 250 ml. raudonojo vyno
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 300 ml. vištienos sultinio
- 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
- 500 g. šviežių plačių arba siaurų juostinių makaronų
- sauja stambiai pjaustytų plokščialapių petražolių lapelių
- šviežiai tarkuoto parmezano
Veiksmai :
Didelėje, plačioje keptuvėje storu dugnu pakaitinkite alyvuogių aliejų. Triušio gabalus pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, kad apskrustų. Kiaurasamčiu sudėkite juos į lėkštę. Į keptuvę suberkite česnaką, svogūnus, pankolį ir morką. Nustatę didelę kaitrą kepkite 2-3 minutes. Kai šiek tiek suminkštės, sudėkite šoninę ir kepkite apie 6-8 minutes, kol švelniai parus. Suberkite kadagių uogas, rozmarinus ir čiobrelius, tada į keptuvę vėl sudėkite skrudintą triušieną. Supilkite vyną, sukrėskite pomidorų pastą ir troškinkite, kol išgaruos pusė skysčio. Įmaišykite sultinį, papiruokite ir keptuvę uždenkite. Troškinkite 20-30 minučių, kol mėsa suminkštės. Triušio gabalus sudėkite ant lentelės. Kai pravės, nuimkite mėsą nuo kaulų, jei reikia, didesnius gabaliukus susmulkinkite. Jei padažas pasirodys per tirštas, pavirkite jį, kol šiek tiek suskystės. Į padažą sudėkite triušieną ir gerai pakaitinkite. Įmaišykite garstyčias, paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Prieš pat patiekdami užvirkite didelį puodą sūdyto vandens. Sumeskite makaronus ir virkite kelias minutes, kad jie taptų elastingi, bet standūs (al dente). Gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su triušienos troškiniu. Makaronai turi išsitepti padažu. Sudėkite į pašildytas lėkštes, ant viršaus supilkite likusį troškinį. Patiekite apibarstę petražolių lapeliais ir tarkuotu parmezanu.
Receptą atsiuntė: Paulius
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Minkšta mėsa - Kepamą mėsą šlakstykite karštu vandeniu ar sultiniu. Laistoma šaltu vandeniu, ji bus kietesnė....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Troleibusu važiuoja narkomanas ir rėkia:
- Kas pametė 10 litų?
Tylu.
Tas vėl:
- Kas pametė 10 litų?
Prie jo prieina močiutė ir sako:
- Aš, vaikeli, aš...
Narkomanas:
- Tai ko tu čia stovi?!?! Ieškok, ieškok!!!