Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Nicos salotos su tunu ir ančiuviais


Šalis: Italija
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

2 skardinių konservuoto tuno savo sultyse, 5 bulvių, išvirtų su lupenomis, 1 stambios svogūno galvutės, 4 pomidorų, 200 g ankštinių pupelių, druskos, 8 ančiuvių filė, 0,5 gūžės žaliųjų salotų, 2 kietai išvirtų kiaušinių, maltų juodųjų pipirų, 2 valg. šaukštų acto, 3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 valg. šaukšto kapotų petražolių, 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų

Veiksmai :

Tuną perdėkite į sietelį ir nuvarvinkite, sudėkite į lėkštę ir sutrinkite jį šakute. Virtas bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus nuplaukite, pašalinkite kotelio pagrindus ir kiekvieną supjaustykite į aštuonias dalis. Pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir blanširuokite penkiolika minučių verdančiame pasūdytame vandenyje. Po to perpilkite pupeles į sietelį ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Ančiuvių file nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustykite. Žaliųjų salotų lapus nuvalykite, nuplaukite ir gerai nusausinkite. Iš druskos, maltų juodųjų pipirų, acto ir augalinio aliejaus pagaminkite padažą. Į jį įmaišykite kapotas petražoles. Pjaustytus pomidorus, svogūnus, pupeles , bulvių kubelius, alyvuoges, tuną ir ančiuvių file sudėkite į salotinę, užpilkite padažu ir gerai viską išmaišykite. Žaliųjų salotų lapus išdėliokite į lėkštes ir ant jų išdėkite paruoštas salotas su tunais ir ančiuviais. Kiaušinius nulupkite, kiekvieną supjaustykite į aštuonias skilteles ir uždėkite ant viršaus. Apibarstykite petražolių lapeliais. Patarimas. Indas, kuriame bus ruošiamos salotos , turi būti pakankamai didelis, kad būtų galima viską laisvai išmaišyti. Tai labai svarbu, kad tolygiai pasiskirstytų padažas. Nuplautus žaliųjų salotų lapus reikia gerai nusausinti, kitaip padažas taps vandeningas ir salotos praras savo aromatą.

Tinka vartoti su :



Receptą atsiuntė: tapytojam

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Norgaudė, Girenė, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

Ar žinot, kodėl blondinė savo kūdikiui sauskelnes keičia tik kartą per mėnesį? Todėl, kad ant sauskelnių pakuotės parašyta "Iki 5 kg"

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą