Receptai
Piene virtas karpis
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 kg karpio,2.2-3 morkos,
3.1-2 svogūnai,
4.1 l pieno,
ryšulėlis žalių arba džiovintų saliero lapelių,
kmynų,
druskos,
keli malti kvapieji pipirai
Veiksmai :
Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2- 3 valandas paliekamas šaltoje vietoje. Vėliau karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dugne jau sudėti griežinėliais supjaustytos morkos ir svogūnai. Ant viršaus užberiama salierų lapelių, supilamas pienas ir ant įtin mažos kaitros verdama apie 1 valandą. Išvirę žuvies gabalai atsargiai, kad nesuirtų, išgriebiami ir sudedami į pusdubenį taip, kad žuvis atrodytų lyg nepjaustyta. Užpilama skysčiu, kuriame virė. Valgoma karšta ar šalta. Skanaus!Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Padažą salotoms pasigaminkite patys - Padažą salotoms nedidelėmis sąnaudomis galite pasigaminti patys. Sumaišykite citrinos sultis su alyvų aliejumi, įberkite cukranendrių cukraus ir įdėkite grūsto česnako. Skonį galite įvairinti kitais prieskoniais, pvz., šviežiais prieskonin...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Mirė popiežius ir keliauja į dangų. Prie vartų jį sustabdo šventasis Petras:
- Kas esate?
- Popiežius..
- Keista, tokio vardo mano sąraše nėra.
- Čia ne vardas, o pareigos.
- Kokios pareigos?
- Buvau Dievo vietininkas žemėje.
- Vietininkas? Niekada Dievas nesakė, kad turi savo vietininką. Visada maniau, kad jis pats puikiai su visais darbais susitvarko.
- Vadovavau Katalikų Bažnyčiai...
- Kam? Atleiskite, žemėje vyksta daug įvairių dalykų, nespėju visų sekti. Atsiprašau, kad nieko apie Tamstos organizaciją negirdėjau. Tačiau aš pasitarsiu su Dievu.
Petro paklaustas, Dievas Tėvas tik gūžtelėjo pečiais ir pasiūlė pasikalbėti su Jėzumi, mat jis geriausiai išmano pastarųjų kelių tūkstančių metų istorija.
Išgirdęs Petro klausimą, Jėzus susimastė. Paskui jo veide pasirodė šypsena, ir jis tarė Petrui Dievui Tėvui:
- Sunku net patikėti... Pasirodo, žvejų būrelis, kurį įsteigiau žemėje, vis dar veikia.