Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Purus kiškienos arba triušienos apkepas


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1.500 g žalios arba 300 g virtos mėsos,
2.250 g liesos arba sluoksniuotos kiaulienos,
3.2 dideli svogūnai,
4.1 petražolės šaknis,
5.1 morka,
6.3 šaukštai žalumynų,
7.2 šaukštai sviesto,
8.2 šaukštai grietinės,
9.1 stiklinė vyno ar rūgščių sulčių,
truputis sultinio,
10.4 šaukštai maltų džiūvėsėlių, druskos, maltų raudonųjų pipirų,
11.2 - 3 kiaušiniai,
12.50 g riebalų arba 100 g plonais griežinėliais supjaustytos rūkytos šoninės formai iškloti.

Veiksmai :

Mėsą supjaustyti gabalais ir sumalti mėsmale kartu su svogūnais, petražolės šaknimi ir morka. Į maltą mėsą su priedais pridėti sviesto, grietinės, įpilti vyno (sulčių), sultinio, ir viską 30 - 45 minutes troškinti. Paskui troškinį ataušinti, sumaišyti su džiūvėsėlais, prieskoniais ir žaliais kiaušinių tryniais, sudėti plaktus kiaušinių baltymus. Kepimo formą ištepti riebalais arba iškloti rūkytos šoninės gabalėliais ir kepti 1 - 1,5 valandos ant silpnos ugnies. Apkepą geriausiai kepti orkaitėje arba virti garuose ant viryklės, valgyti karštą.
Prie apkepo tinka bulvių košė ar bulviniai kotletai, troškintos daržovės.
Šaltą apkepą patiekti sujaustytą griežinėliais. Jį gaminti iš 2 kartus maltos mėsos. Skanaus!

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Benediktas, Giedrius, Algedė, Kalikstas.

Pasveikink!

Anekdotas

Susituokia jauna porelė. Ir po vestuvių paaiškėja, kad vaikinas nei bum bum apie sexą.. Jauna žmona ir taip ir anaip bando užsimint, o jis nesupranta nors tu ką. Eina vargšė nuliūdus ir sutinka pagyvenusią kaimynę, ta ir klausia:
- Tai vaikeli kas atsitiko?
- Na va teta, tokia ir tokia bėda.
Pasipasakoja viską. Kaimynė ir sako:
- Eik namo, apsimesk, kad sunkiai sergi. Vyras, aišku, susirūpins, tada jį atsiųsk pas mane. Ir viskas bus tvarkoj.
Na ką, parvaro pana namo, griūna į lovą ir vaidina, kad baisiai blogai jai. Grįžta ir vyras. Mato, žmona mirtimi vaduojasi. Išsigąsta, o žmona vos liežuvį apversdama siūlo:
- Eik pas kaimynę, senas žmogus, gal žinos kaip padėt.
Nulekia pas kaimynę. Kaimyne sako:
- Turi tu tokią stebuklingą šaknelę, kuri ligas gydo.
Ir paaiškina naudojimo instrukciją. Vyras grįžta namo, šoka į lovą, padaro, padaro žmona atsikelia iš lovos, linksma, laiminga, kaip rožė žydi. O vyras toks liūdnas, liūdnas prie stalo sėdi. Žmona apkabina ir klausia:
- Kas tau yra? Nesidžiaugi, kad pasveikau?
- Ech, būčiau žinojęs, kad tokią šaknelę turiu, tai nei tėvas būtų miręs, nei karvė nugaišus..

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą