Receptai
Rauginti pomidorai
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
10kg pomidorų, 2vnt česnakų, 10vnt krapų, 10vnt serbantų lapų, 10vnt vyšnių lapų, 10L vandens, 10vnt krienų lapų, 700g druskos
Veiksmai :
Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai . Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse. Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki. Perrinkti ir nuplauti pomidorai sudedami į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių. Pridėjus pilną indą, uždengiamas dangtis ir paslegiama, kad vėliau jie būtų pasinėrę sūryme. Po to užpilama sūrymu tiek, kad apsemtų pomidorus. Sūrymas gaminamas įvairaus stiprumo, priklausomai nuo to, kokio prinokimo laipsnio pomidorai raugiami. 10 L vandens žaliems pomidorams imama 0,5—0,6 kg druskos, raudoniems — 0,8 kg. Raugiant raudonus pomidorus, parenkamos tokios veislės, kurių vaisiai nedideli, mėsingi. Geriausia juos rauginti ne didesnėse kaip 50 L talpos statinėse. Užpilti sūrymu pomidorai laikomi rūsyje iš pradžių 10—12, vėliau — 0—4° C temperatūroje. Po 10—15 dienų pomidorai yra įrūgę ir tinkami vartoti. Kad sūrymas nepelėtų, ant paviršiaus patariama užpilti 1—2 mm storio saulėgrąžų aliejaus sluoksnį. Žali pomidorai dažnai rauginami drauge su agurkais. Tada jie įgyja agurkų skonį.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kiaulpienių medus - Kiaulpienių medus būna aukso geltonumo kartokas, labai kvapnus. Rekomenduojamas nuo skausmo ir kvėpavimo takų uždegimo...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Jėzus Kristus ir Šventas Petras išėjo kartą pavasario rytą pažaisti golfo. Pirmam iškrito mušti Petrui. Jis užsimoja, muša - ir kamuoliukas, nulėkęs 200m. nurieda prie pat, prie pat duobutės. Muša Kristus, ir kamuoliukas nuskrenda visai į kitą pusę, ten nukrenta triušiui ant sprando ir jį užmuša. Pro šalį skrendantis vanagas pamato gulintį triušį, pikiruoja žemyn ir, pasičiupęs velionį kartu su kamuoliuku skrenda lizdo link. Medžiotojas pamato vanagą ir jį nušauna. Vanagas, drauge su triušiu ir kamuoliuku krenta žemėn. Kamuoliukas nurieda žole ir įkrenta tiesiai į duobutę, į kurią taikėsi Jėzus Kristus. Jėzus pakelia apmaudo kupiną žvilgsnį į dangų ir sušunka: - TĖTI, DUOK TU MAN BENT KARTĄ NORMALIAI PAŽAISTI GOLFĄ!!!