Receptai
Sausainių suvožtinis su braškėmis
Šalis: Didžioji Britanija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Trapios tešlos sausainiai:
- 150 g. kvietinių miltų, dar papildomai 100 g. ryžių miltų
- 1/2 šaukštelio smulkiosios jūros druskos
- 125 g. minkšto nesūdyto sviesto
- 90 g. smulkiojo cukraus
- 1 didelis plaktas kiaušinis
Kremas:
- 50 ml. tirštos grietinės (48 proc.)
- 150 g. šviežios grietinės
- 3-4 šaukštai sijotos cukraus pudros, dar papildomai 1 išilgai perpjauta vanilės ankštis
- 400 g. skiltelėmis arba ketvirčiais pjaustytų braškių be kotelių
Veiksmai :
Gamindami trapią tešlą persijokite ir sumaišykite kvietinius, ryžių miltus ir druską. Elektriniu maišytuvu išsukite sviestą ir cukrų iki vienalytės masės. Lėtai į ją supilkite kiaušinio plakinį, tada nustatykite žemiausią prietaiso veikimo režimą ir po šaukštą berkite miltus. Turi pasidaryti puri tešla. Ją suspauskite į rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir šaltai laikykite mažiausiai valandą. Tuo tarpu paruoškite kremą. Į dubenėlį supilkite grietinėlę, grietinę, suberkite cukraus pudrąą ir peiliu iš vanilės ankšties išgremžtas sėklas. Plakite, kol mišinys sutirštės ir pasidarys purios putos. Kremą atidėkite į šalį, kol būsite pasirengę gaminti desertą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių celsijaus temperatūros. Ant miltais pabarstyto stalviršio iš tešlos iškočiokite 3-4 mm. storio lakštą ir iš jo 9-10 cm. skersmens tešlos rėžikliu išpjaukite apskritus sausainius. Juos sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 20-25 minutes, kol taps šviesiai gelsvi. Palaikykite kepimo skardoje porą minučių, kad sukietėtų, tada sudėkite ant grotelių ir palikite, kad visiškai atvėstų. Braškes (saują pasilikite) įmaišykite į vanilinį kremą. Į kiekvienos lėkštės vidurį padėkite sausainį, ant jo užkrėskite kremo su braškėmis. Užvožkite kitu sausainiu, apibarstykite cukraus pudra, šalia padėkite braškių.
Receptą atsiuntė: Paulius
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Puresnė tešla - Tešla bus puresnė, jei įpilsite truputį acto. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Nusipirko ežiukas mersą. Važiuoja per mišką, mato vilkas eina.
- Sėsk vilke pavežiosiu,- sako ežiukas. Vilkas įlipo. Važiuoja toliau, ežiukas visus automobilio privalumus demonstruoja, giriasi. Žiūri lapė eina. Ežiukas atidaro langą ir pakviečia lapę. Lapė įkiša galvą, o ežiukas tik "šast!" ir uždarė langą. Lapės galva viduje - likęs kūnas lauke. Išlipo ežiukas iš mašinos ir lapę visais būdais padarė. Baigęs atsisėdo į mašiną, atidarė langelį ir lapė dingo už horizonto. Važiuoja toliau, o vilkas ir klausia:
- Ežiuk, o kiek kainuoja šitas mersas?
- 500 tūkstančių,- atsako ežiukas.
- Oi neee... Mašinai tiek neturiu, bet dureles būtinai nusipirksiu.