Receptai
Sūrio ir kumpio vyniotiniai (suktiniai)
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Tešlai:
50 g sviesto
50 g mielių
50 ml drungno vandens
200 g liesos grietinės (10–18%)
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas cukraus
2 kiaušiniai
800–900 ml (480–540 g) kvietinių miltų
Įdarui:
9 didelės arba 18 mažų riekučių rūkyto kumpio
18 riekučių išlaikyto/subrandinto sūrio (pvz., šveicariško emmentaler sūrio)
18 raudonųjų ankštinių pipirų
Apvolioti vyniotiniams:
1 kiaušinis
Veiksmai :
1. Ištirpinkite puode sviestą.
2. Į dubenį įpilkite šilto vandens ir jame išmaišykite mieles.
3. Sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą, druską, šviesų sirupą, įmuškite kiaušinį, suberkite didžiąją dalį miltų, suminkykite tešlą.
4. Uždenkite tešlą rankšluoščiu ir palaikykite maždaug 30 min., kad pakiltų.
5. Pabarstykite stalą miltais ir ant jo išverskite tešlą. Minkykite tol, kol ji pasidarys glotni ir paslanki.
6. Iškočiokite ½ cm storio tešlos lakštą. Supjaustykite jį į 9 mažus kvadratėlius. Perpjaukite kiekvieną kvadratėlį įstrižai, kad gautumėte 18 trikampių gabalėlių.
7. Į kiekvieną trikampį tešlos lakštelį įdėkite po gabalėlį kumpio, sūrio bei raudonojo ankštinio pipiro ir susukite.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 250ŗ.
9. Sudėkite suktinukus į skardą, išklotą folija. Palaikykite juos 20 min., kad pakiltų.
10. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir kepkite 10–15 min. viduryje orkaitės, kol pagels.
Šaltinis : http://www.dansukker.com
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip išrinkti tinkamą vyną ? - Visiems vynams dera universalus principas: kuo mažesniame plotelyje augintas vynuogių derlius, tuo savitesnis vyno charakteris. Paprastai tai reiškia ir aukštesnę vyno kokybę. Informaciją apie tai galite sužinoti skaitydami vyno etiketę ir žinod...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Londonas. Trafalgaro aikštė. Visiškai girtas džentelmenas prie fontano daro "mažą" reikalą. Prie jo prieina policininkas ir taria:
- Atleiskite, sere, bet čia to daryti negalima.
- Eik tu velniop...
- Atleiskite, sere, bet yra įstatymas.
- Įsikišk jį žinai kur...
- Atleiskite, sere, bet įstatymus priima parlamentas.
- $!kn0j tas parlamentas.
- Atleiskite sere, bet parlamento priimtus įstatymus tvirtina karalienė!
- P!$@u aš tą karalienę.
Policininkas atiduoda pagarbą:
- Atleiskite, sere, aš jūsų nepažinau