Receptai
Grybų ir makaronų apkepas
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
200 g makaronų arba lakštinių,vandens,
druskos,
400 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
2 svogūnai,
70 g rūkytos nugarinės,
2 kiaušiniai,
l,5 stiklinės pieno,
druskos, pipirų,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
1 šaukštas sviesto.
Veiksmai :
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvinti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Rūkytą nugarinę supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti su kapotais grybais ir svogūnais. Paruoštus produktus sudėti sluoksniais į formą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėti makaronų. Kiaušinius išplakti su pienu, druska bei pipirais ir supilti ant produktų. Viršų patepti grietine, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 — 200 °C temperatūroje, kol paviršius gražiai paraus ir apkepas iškeps. Patiekti su troškintomis morkomis ir burokėlių arba pomidorų salotomis. Vietoj nugarinės į apkepą galima dėti margariną arba lydytus taukus. Tuomet geriausia patiekti su plonai supjaustytais kumpio griežinėliais. Skanaus!Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Cukrus šiek tiek pagerina skonį! - Į maltinukų faršą įdėkite šiek tiek cukraus. Tai pagerina skonį. Nereikia daug dėti – 0,5 kg faršo užtenka 2 žiupsnelių. Faršas netampa saldus, nedidelis kiekis cukraus tik „pagerina” jo kokybę. Cukraus galima įberti ir ruošiant pad...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Restorane klientas skundžiasi padavėjui, kad krabų salotose nėra krabų. Šis Pagalvojęs atsako: -O ką, itališkose salotose yra italų?