Receptai
Įdaryti Stambulo baklažanai
Šalis: Turkija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
250 g baklažanų, svogūnas,2 pomidorai,
3 šaukštai aliejaus,
40 g morkų,
40 g salierų,
40 g paprikos,
skiltelė česnako,
ryšelis petražolių,
čiobrelių,
žiupsnelis pipirų,
druskos.
Veiksmai :
Baklažanus perpjauname išilgai per pusę, išpjauname minkštimą, kad liktų pusės centimetro storio iki odelės. Kitas daržoves panardiname į šaltą pasūdytą vandenį. Morką ir salierą apverdame ir supjaustome mažais kubeliais. Papriką nulupame ir išvalome, smulkiai supjaustome, apkepiname ir sumaišome su morkų ir salierų mišiniu. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname alyvų aliejuje. Sudedame daržoves, gabalėliais supjaustytą pomidorą, susmulkintas petražoles ir čiobrelius, sugrūstą česnaką, pasūdome, pagardiname pipirais. Viską išmaišome ir šiek tiek pakepiname. Minkštimą, išimtą iš kiekvienos baklažano puselės, smulkiai supjaustome ir sudedame į apkepintas daržoves. Į baklažanų puseles dedame daržovių faršo. Įdarytus baklažanus sudedame į aliejumi pateptą skardą, ant kiekvienos puselės uždedame po skiltelę pomidoro. Kepame orkaitėje 15-20 minučių. Tiekiame šaltusTinka vartoti su :
Receptą atsiuntė RenataReceptą atsiuntė: RENATA
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kepdami tortus ar pyragus - Kepdami tortus ar pyragus, skardą, pries pildami tešlą, patepkite sviestu ir gausiai pabarstykite džiūvėsėliais. Šitaip geriau apsaugosite kepinj, kad nepriliptų, be to, jis apsitrauks gražia plutele....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Sugalvojo kunigas išvykti atostogų. Pasikvietė jis naujai iškeptą kunigą, ir sutarė, kad šis praves mišias, išklausys išpažintį, duos atgailos ir t.t.. Žodžiu ant lapelio surašė kiek už ką maldų sukalbėti... Sėdi "naujokas" klausykloje, atėjo mergina, sako:
- Kunige nusidėjau: melavau, negera buvau.... oraliniu seksu užsiiminėjau...
Tas pasimetęs, nežino kiek atgailai duoti... Prasidaro klausyklos duris, o ten klapčiukas stovi, jo klausia:
- Klausyk, ką kunigas už oralinį duoda??
- Cocacolos ir 2 snickersus...