Receptai
Kalėdinė antis su spanguolių padažu
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
2kg anties, 30g preseliu išspaustų česnakų, 20g druskos, 5g maltų kalendrų, 5g maltų pankolių sėklų, 2g maltų cinamonų, 2g maltų gvazdikėlių, 2g maltų imbierų, 2g maltų juodųjų pipirų. Papuošimui keturi rauginti obuoliai, 50g tešlos, 10g rozmarinų šakelių,Veiksmai :
Užvirinu dideliame puode vandenį, išjungiu ugnį, įkišu ir ištraukiu antį, gerai nuvarvinu, ištraukau likusius padaigus ir parai kabinu virš viryklės, po apačia padėjęs indą varvantiems taukams. 2 kg antį iš vidaus ir išorės įtrinu prieskonių mišiniu: 30g preseliu išspaustų česnakų, 20g druskos, 5g maltų kalendrų, 5g maltų pankolių sėklų, 2g maltų cinamonų, 2g maltų gvazdikėlių, 2g maltų imbierų, 2g maltų juodųjų pipirų. Į vidų įkišu džiovintų kiečių šaką, jei neturite šio senovinio lietuviško prieskonio, galima ir be jo. Pakabintu antį žemyn uodega į orkaitę arba ją užmaunu ant butelio su vandeniu ir, įjungus 50 laipsnių temperatūrą, laikau 45 minutes. Po to įjungiu 180 laipsnių su konvekcija ir kepu 45 minutes. Baigus kepimo laikui, antį dar 15 minučių neatveriant durelių laikau orkaitėje. Keptą antį dedu ant ančiai skirtos didelės lėkštės, papuošiu keturiais raugintais obuoliais, 50g tešlos dekoru, 10g rozmarinų šakelėmis ir patiekiu į stalą. Padažinėje patiekiu 240g spanguolių padažo.
Vincentas Sakas
Tinka vartoti su :
Spanguolių padažuDabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):as irgi bandžiau nesulaukus kaledu.tai pat buvo nuostabu.
spanguoliu,cukraus ir vandens nedaug.verdi kol sutirsteja
isbandziau nesulaukus kaledu.nuostabu!
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Riebi sriuba - Riebią sriubą perkoškite per šaltu vandeniu sudrėkintą drobelę - dalis riebalų liks ant jos;...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Vienas naujasis rusas rodo kitam savo naują namą. Užeina į vonią. Kitas:
- O kodėl plytelės tokios mažos?
- Mažos, bet geros firmos.
- O kokios firmos?
- „Intel“