Receptai
Kepta žuvis su grybais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 kg plekšnės, druskos, acto,2.1 kiaušinis,
3.1 šaukštas miltų,
maltų džiūvėsėlių,
aliejaus arba riebalų,
4.200 g konservuotų arba 5.400 g šviežių grybų,
6.4 svogūnai,
7.2 šaukštai margarino arba sviesto, krapų arba petražolių lapelių,
8.1 obuolys arba pusė citrinos,
pomidorų arba ankštinių pipirų.
Veiksmai :
Plekšnes nuvalyti, išimti vidurius, nupjauti galvą ir pelekus, pasūdyti, pašlakstyti actu ir pusvalandį palaikyti šaltai. Paskui suvilgyti kiaušinio ir pieno mišinyje, apvolioti džiūvėsėliais ir kepti riebaluose, kol apsitrauks rausva plutele. Iškepusias žuvis sudėti į pašildytą dubenį. Gabalėliais supjaustytus grybus ir kapotus svogūnus troškinti riebaluose, kol išgaruos skystis. Pasūdyti, pagardinti susmulkintais žalumynais ir tarkuotu obuoliu arba citrinos sultimis. Ant kiekvienos žuvies uždėti po kauburėlį grybų ir papuošti žalumynais, pomidorais arba ankštiniais pipirais. Patiekti su grietinės arba pomidorų padažu ir virtomis bulvėmis. Skanaus!Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Mėsos laikymas - Jeigu nusprendėte mėsą ilgiau laikyti, t.y. šaldyti, tai jokiu būdu neplaukite jos vandeniu, nes greičiau suges...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Atvažiuoja Europos komisija į vieną Lietuvos mokyklą. Aišku, kaip ir visose mokyklose vaikučiai pašoka, padainuoja, o po to komisijos nariai lankėsi pamokose. Ir vienas iš komisijos narių nuėjo į užsienio kalbos pamoką. Na mokytoja jauna graži, su mini ir labai jaudinasi. Ir sako mokiniams, aš dabar kažką užrašysiu ant lentos, o jūs turėsit perskaityti. Ji rašo, jaudinasi, ir oplia pameta kreidą, tada lėtai pasilenkusi paima ir pabaigia rašyti. Na, mokiniai, perskaitykit tarė ji. Petriukas pakelia ranka, mokytoja ir džiaugiasi, ir bijo, ji juk jam trejetus rašė už tylėjimą. Na, sakyk Pertiuk, galiausiai tarė mokytoja. Petriukas: su tokiu užpakaliu, ne mokykloj dirbti reikia. Mokytoja įpyko ir išvarė Petriuką iš klasės. Praeidamas pro komisijos narį Petriukas tarė, jei nemoki pasakinėt - nepasakinėk.