Receptai
Makaronų, lęšių ir linų sėmenų sriuba
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
¼ puodelio sviesto;1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas svogūnas;
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustyta morka;
1 smulkiai supjaustytas saliero stiebelis;
¼ smulkiai supjaustyto žaliojo pipiro;
5 puodeliai verdančio vandens;
pusė puodelio vištienos sultinio su druska;
2 arb. šaukšteliai ypatingai smulkiai supjaustyto česnako;
1 lauro lapas;
500 ml indelis su pipirais ir prieskoniais marinuotų pomidorų;
1/2 puodelio smulkių makaronų;
1/2 puodelio nuplautų džiovintų lęšių;
1 arb. šaukštelis cukraus;
1/2 puodelio skrudintų linų sėmenų.
Veiksmai :
Dideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną, morkas, salierus ir žaliąjį pipirą. Šias daržoves paskrudinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Įpilkite verdantį vandenį, sultinį, česnakus, lauro lapą, marinuotus pomidorus kartu su marinatu, makaronus ir lęšius. Išmaišykite. Virinkite apie 1 valandą ant silpnos ugnies, kol išvirs lęšiai. Suberkite cukrų ir linų sėmenis, pamaišykite ir patiekite ant stalo.Tinka vartoti su :
Receptą atsiuntė RenataReceptą atsiuntė: RENATA
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):o tai kas liks iš makaronų po valandos virinimo?..
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Jeigu valgis per aštrus - Jeigu valgis per aštrus, skonį neutralizuos žiupsnelis cukraus. Jeigu salotų padažams vartojate liesus pieno produktus, rūgštumą galite sumažinti trupučiu cukraus pudros. pagal http://www.dansukker.lt...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Sėdi du vyrai rojuje prie vyno upės, ramiai geria vyną tik žiūri kitas staigiai bėga prie tos upės ir atgal nudumia. Po kelių dienų vėl tas pats žmogelis net nespejo pribėgt. Po savaitės ivykis vėl kartojasi. Šįkart vos pribėgęs žmogelis staigiai išgėrė. Tie du sėdintys ir klausia:
- Ko tu čia taip lakstai? Juk visa upė vyno.
Tas sako:
- Jums gerai, o aš ten ant operacijos stalo guliu.