Receptai
Mušti suktinukai (zrazai)
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.4—5 antrekoto pusgaminiai, arba 500 g jautienos minkštimo,
2.druskos, pipirų,
3.40 g riebalų,
4.1 svogūnas,
5.1 morka.
Padažui:
6.1—2 šaukštai miltų, 7.skysčio, kuriame buvo troškinama mėsa,
8.100 g grietinės.
Įdarui:
9. 60—80 g griežinėliais supjaustytų lašiniukų arba rūkytos šoninės, 10.griežinėliais supjaustyto pomidoro,
11.1 supjaustytas svogūnas, 12.supjaustytų petražolių lapelių;
13. 40 g strypeliais supjaustytų lašiniukų, 14.4—5 kilkės (filė),
15.1 supjaustytas ir svieste patroškintas svogūnas;
16.1 šaukštelis garstyčių,
17.1 griežinėliais supjaustytas obuolys;
18.40—50 g sūrio, 2—3 šaukštai supjaustytų porų;
19.2 griežinėliais supjaustyti pomidorai, 4—5 šaukštai virtų arba svieste pakepintų grybų;
20.50 g šiaudeliais supjaustyto kumpio, 2—3 šaukštai stambiai tarkuotų morkų, supjaustytų porų;
21.3—4 šaukštai salotų „Dunaiskij” arba „Tervis”.
Veiksmai :
Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispausti prie mėsos. Tada nereikia smeigtuko. Suktinukus sudūrimu į apačią sudėti į įkaitintą keptuvę ir kepti iš visų pusių, kol paraus. Tada perdėti į troškintuvą, sudėlioti viena eile, įpilti karšto vandens, kad apsemtų mažiau kaip iki pusės, ir uždengus dangčiu troškinti ant mažos ugnies. Jeigu vandens bus daugiau, suktinukai virdami gali sutrūkti. Kai suktinukai suminkštės, juos išimti, į skystį supilti šaltame vandenyje išplaktus miltus. Virti 5 minutes. Paskui įdėti grietinės ir vėl sudėti suktinukus, tik be smeigtukų. Troškinti dar 5—10 minučių.
Patiekti su padažu, bulvėmis, daržovėmis.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip laikyti žuvį ? - Šviežia žuvis laikoma šaldytuve 4 – 50C temperatūroje. Įvyniokite ją į pergamentinį popierių ir įkiškite į polietileninį maišelį, kad žuvies kvapo neprisigertų kiti patiekalai....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Prabangi parduotuvė. Labai graži moteris matuojasi 50 tūkstančių dolerių vertės kailinius. Vyras išrašo čekį. Pardavėjas sako:
- Šiandien - šeštadienis, todėl kailinius galėsite pasiimti pirmadienį, kai čekį patvirtins bankas.
Pirmadienį ateina tas pats vyras, o pardavėjas šaukia:
- Kaip jums negėda, jūsų sąskaita - tuščia!
- Aš tik atėjau padėkoti už patį nuostabiausią savaitgalį mano gyvenime...