Receptai
Mušti suktinukai (zrazai)
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.4—5 antrekoto pusgaminiai, arba 500 g jautienos minkštimo,
2.druskos, pipirų,
3.40 g riebalų,
4.1 svogūnas,
5.1 morka.
Padažui:
6.1—2 šaukštai miltų, 7.skysčio, kuriame buvo troškinama mėsa,
8.100 g grietinės.
Įdarui:
9. 60—80 g griežinėliais supjaustytų lašiniukų arba rūkytos šoninės, 10.griežinėliais supjaustyto pomidoro,
11.1 supjaustytas svogūnas, 12.supjaustytų petražolių lapelių;
13. 40 g strypeliais supjaustytų lašiniukų, 14.4—5 kilkės (filė),
15.1 supjaustytas ir svieste patroškintas svogūnas;
16.1 šaukštelis garstyčių,
17.1 griežinėliais supjaustytas obuolys;
18.40—50 g sūrio, 2—3 šaukštai supjaustytų porų;
19.2 griežinėliais supjaustyti pomidorai, 4—5 šaukštai virtų arba svieste pakepintų grybų;
20.50 g šiaudeliais supjaustyto kumpio, 2—3 šaukštai stambiai tarkuotų morkų, supjaustytų porų;
21.3—4 šaukštai salotų „Dunaiskij” arba „Tervis”.
Veiksmai :
Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispausti prie mėsos. Tada nereikia smeigtuko. Suktinukus sudūrimu į apačią sudėti į įkaitintą keptuvę ir kepti iš visų pusių, kol paraus. Tada perdėti į troškintuvą, sudėlioti viena eile, įpilti karšto vandens, kad apsemtų mažiau kaip iki pusės, ir uždengus dangčiu troškinti ant mažos ugnies. Jeigu vandens bus daugiau, suktinukai virdami gali sutrūkti. Kai suktinukai suminkštės, juos išimti, į skystį supilti šaltame vandenyje išplaktus miltus. Virti 5 minutes. Paskui įdėti grietinės ir vėl sudėti suktinukus, tik be smeigtukų. Troškinti dar 5—10 minučių.
Patiekti su padažu, bulvėmis, daržovėmis.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Orkaitės įkaitinimas - Orkaitė turi įšilti iki reikiamos temperatūros dar iki tol, kol jūs įdėsite kepinį. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Narkomanas stebi, kaip arabas išmušinėja kilimą:
- Ką, neužsiveda?