Receptai
Pikantiškas sūrio tortas
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Tešlai:150 g miltų,
100 g margarino,
3 šaukštai šalto vandens,
druskos .
Įdarui:
100 g lašinių,
2 svogūnai,
150 g „Rambyno” sūrio,
2 raudonieji ankštiniai pipirai,
1 stiklinė grietinės,
2 kiaušiniai,
1 arbatinis šaukštelis krakmolo,
muskato riešuto,
pipirų,
druskos pagal skonį.
Veiksmai :
Ant lentos supilami miltai, suberiamą druska, sudedamas margarinas ir peiliu kapojama, kol riebalai susmulkinami iki žirnio didumo. Tada įpilamas vanduo, ir tešla greit suminkoma. Paruošta tešla palaikoma šaltoje vietoje 30 minučių. Atvėsusi tešla iškočiojamą, ja išklojama apvali forma, pakraštyje uždedant tešlos kraštelį, subadoma šakute ir iškepama.Lašiniai supjaustomi plonais gabalėliais, paskrudinami keptuvėje ir išimami. Likusiuose taukuose pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas ir ruoželiais supjaustyti ankštpipiriai. Ant iškepto plokštainio išdėstomi lašiniai, kubiukais supjaustytas sūris, suberiami svogūnai ir pipirai. Grietinė suplakama su kiaušiniais, įmaišomas krakmolas, įberiama pipirų, įtarkuojama muskato riešuto, pasūdomą. Šiuo mišiniu užpylus plokštainį, kepama 30 minučių. Iškepęs atšaldomas ir pabarstomas smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais,
Tinka vartoti su :
Tortas paduodamas prie vyno.Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Ar uogienė-marmeladas jau išvirė? - Jei norite sužinoti, ar uogienė ir marmeladas yra jau pakankamai tiršti, darykite taip: pradėdami virti uogienę arba marmeladą į šaldytuvą įdėkite lėkštelę. Po kurio laiko įpilkite į ją šiek tiek uogienės/marmelado ir, kad atvėstų, pa...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Standartinė situacija, kupe važiuoja dviese. Gruzinas ir afrikietis.
Gruzinas išsitraukia lašinių gabalą, atsipjauna, valgo, čepsi. Afrikietis ir klausia:
- Kas čia?
- Lašiniai!
- Xuinia čia o ne lašiniai! Vat įsivaizduok pas mus papjauni begemotą, vot ten tai lašiniai būna, o čia pas tave tai šūdas kažkoks.
Susiparina gruzinas. Išsitraukia kumpį. Pradeda tą valgyt. Afrikietis klausia:
- O čia kas?
- Čia yra kumpis!
- Šūdas čia o ne kumpis! Vat įsivaizduok pas mus, paimi žirafos koją, va ten tai tikrai kumpis! Gruzinas dar liūdnesnis. Nu bet nepasimeta gruzinas. Ištraukia iš tašės arbūzą, padeda ant stalo ir tyli, nieko nieko nesako. Kupe tyla penkiolika minučių. Afrikietis neiškentęs klausia:
- O čia kas??!
- O čia AGRASTAS!