Receptai
Purus grybų apkepas su pyragu
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
350 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,1 didelis svogūnas,
3 šaukštai sviesto arba margarino,
200 g sužiedėjusio pyrago,
1,5 stiklinės pieno arba sultinio,
druskos, pipirų,
3 kiaušiniai,
krapų arba petražolių lapelių,
1 Šaukštas grietinės,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių.
Veiksmai :
Grybus sumalti mėsmale. Pyrago riekutes išmirkyti piene arba sultinyje. Jei skysčio per daug, riekutes lengvai nuspausti. Puode ištirpinti šiek tiek riebalų, juose pakepinti grybus, kapotą svogūną, duoną, sudėti prieskonius. Likusį sviestą išsukti įdėti kiaušinių trynių, dar kartą gerai išsukti, sumaišyti su grybais ir su išplaktais kiaušinių baltymais. Mišinį sudėti į riebalais pateptą skardą, paviršių apipilti grietine, apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu. Žalumynus įmaišyti į masę arba jais apibarstyti iškepusį apkepą. Apkepą patiekti karštą su ištirpintu sviestu ir žalių daržovių salotomis. Galima duoti ir virtų arba keptų bulvių. Skanaus!Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Paukštienos paruošimas kepimui - Prieš kepant paukštį pirma reikia gerai įtrinti druska. Žąsį paruošite daug skanesnę, jei ją ištrinsite kmynais, o kalakutą – druska ir česnaku. Riebius paukščius reikia pripilti sultinius, o liesus – riebalais. Kepant paukščius nuola...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Po pamaldų vienuolė motinėlė jaunosioms vienuolėms taria:
- Į vienuolyną atvežė morkų.
Jaunosios vienuolės džiaugiasi, trina delnus, šūkauja, o motinėlė ir sako:
- Nesidžiaukit, tarkuotos...