Receptai
Ankstyvo rudens minestrone
Šalis: Italija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- 200 g. daržovių ar borlotti pupelių, šviežių arba džiovintų ir pernakt mirkytų
- 1 laurų lapas
- 1 sutrintas pomidoras
- 1 mažas nuluptas pomidoras
- 1 bulvė
- Jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Alyvuogių aliejaus
- 4 bryzeliai smulkiai pjaustytos rūkytos pančetos (vytintų lašinukų) ar kumpio
- 2 maži nulupti ir smulkiai pjaustyti raudonieji svogūnai
- 2 nuskustos ir pjaustytos morkos
- 2 nuvalyti ir pjaustyti salierų stiebai
- 1/2 pjaustyto pankolio svogūnėlio
- 3 nuluptos ir smulkiai pjaustytos česnako skiltelės
- Sauja šviežių bazilikų lapelių ir stebelių
- Makaronai
- 800 g. konservuotų slyvinių pomidorų
- 2 mažos cukinijos, supjaustytos į keturias dalis, o paskui griežinėliais (kartu su stiebeliais)
- 560 ml vištienos, kumpio ar daržovių sultinio
- Raudonojo vyno
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Mangoldų arba špinatų
- Gabalėlis parmezano patarkuoti
Veiksmai :
Į puodą su vandeniu suberkite šviežias ar džiovintas pupeles , įmeskite laurų lapą, trintą pomidorą ir bulvę - tai suteiks pupelėms kvapo ir suminkštins. Virkite, kol suminkštės, paskui paragaukite. Džiovintas pupeles gali tekti virti apie valandą, šviežias patikrinkite jau po 25 minučių. Nukoškite (pasilikite maždaug pusę stiklinės nuoviro), išmeskite laurų lapą, pomidorą ir bulvę. Įberkite druskos , pipirų, kliustelkite aliejaus. Kol pupelės verda, pasigaminkite soffrito. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite pjaustytą pančetą ar kumpį, svogūnus, morkas, salierus, pankolį, česnako skilteles ir smulkiai supjaustytus bazilikų stiebelius. Lėtai troškinkite ant silpnos ugnies vos vos pravėrę dangtį maždaug 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Sudėkite pomidorus, cukinijas, įpilkite raudonojo vyno ir lėtai patroškinkite dar 15 minučių. Dabar sumeskite mangoldus arba špinatus, supilkite sultinį ir suberkite pupeles . Makaronus sudėkite į polietileninį maišelį ir užriškite. Švelniai patuksenkite kočėlu, kad makaronai sutrupėtų. Nukirpkite maišelio kampą ir suberkite makaronus į sriubą. Maišykite ir lėtai virkite, kol makaronai suminkštės. Jei sriuba jums atrodo per tiršta, įpilkite daugiau sultinio ar pupelių nuoviro. Paskui paragaukite, įberkite druskos ir pipirų. Patiekite apibarstę plėšytais bazilikų lapeliais ir pašlakstę ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Tinka vartoti su :
Ant stalo padėkite gabalą parmezano ir tarką, kad kiekvienas užsitarkuotų pats. Tikras rojus!
Receptą atsiuntė: Paulius
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kvapesnės citrinos - Kad citrinos būtų kvapesnės, prieš tiekdami jas nuplaukite ir, įdėję į kiaurasamtį, perliekite verdančiu vandeniu....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Visi studentai skirstomi į tris grupes: - kurie su malonumu mokosi. - kurie mokosi be jokio malonumo. - kurie su malonumu nesimoko.