Receptai
Ėrienos ir ryžių plovas
Šalis: Indija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- 750 g. ėrienos mentės be kaulo
- 2 lupti, stambiai pjaustyti svogūnai
- 5 luptos česnako skiltelės
- 2,5 cm. ilgio luptas šviežias imbieras
- 50 g. migdolų drožlių
- 3 šaukštai vandens
- 6 šaukštai aliejaus
- Jūros druskos ir juodųjų pipirų
- 300 ml. vandens 1 šaukštelis kuminų
- 1 šaukštelis kalendrų
- 1 cinamono lazdelė
- 1/2 šaukštelio kardamonų
- 1 šaukštelis juodųjų pipirų grudelių
Kvapūs ryžiai:
- 400 g. "Basmati" ryžių
- 2 šaukštai nesūdyto sviesto
- 1/2 šaukštelio maltos ciberžolės
- 4 laurų lapai
- 4 gvazdikėliai
- 1 žvaigždanyžis
- 475 ml. vandens
Veiksmai :
Ėrieną supjaustykite 2 cm. dydžio kubeliais. Į trintuvą sudėkite svogūną, česnaką, imbierą, migdolus, įpilkite vandens ir trinkite, kol gausite tyrę. Keptuvėje išgaubtu dugnu arba plačiame puode partijomis kepkite ėrieną, kol švelniais apskrus. Gatavus gabaliukus sudėkite į dubenėlį. Apkepę visą mesą, puode pakaitinkite šiek tiek aliejaus ir supilkite svogūno, česnako, imbiero ir migdolų tyrę. Nuolat maišydami kepkite 3-4 minutes, kol tyrė taps šviesiai rusva. Jei kepant ją ims traukti prie dugno, įpilkite šiek tiek vandens. Sudėkite mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir supilkite vandenį. Puodą pridenkite ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 1 valandą. Sausoje keptuvėje maždaug minutę kepkite kuminus ir kalendras, kol ims sklisti kvapas. Malūnėliu sumalkite pakepintas sėklas, cinamoną, kardamonus ir juodųjų pipirų grūdelius. Įmaišykite juos į mėsą ir troškinkite dar 20-30 minučių, kol ėriena visai suminkštės. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių celsijaus temperatūros. Ryžius nuplaukite šaltame vandenyje, kelis kartus jį pakeiskite, tada gerai nuvarvinkite. Dideliame puode pakaitinkite sviestą, suberkite civeržolę, sudėkite laurų lapus, gvazdikėlius ir įmeskite žvaigždanyžį. Kai prieskoniai ims čirškėti ir pakvips, į puodą suverskite ryžius ir gerai išmaišykite, kad jie išsisviestuotų. Supilkite vandenį ir virkite 10 minučių. Ryžius sukrėskite į didelę karščiui atsparią, sandariai uždengiamą troškintuvę, išlyginkie, ant viršaus sudėkite ėrienos troškinį. Uždenkite ir orkaitėje kepkite 30-35 minutes. Išjunkite orkaitę, bet plovą dar palaikykite 10 minučių, tada patiekite.
Receptą atsiuntė: Paulius
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Sulčių spaudimas - Prieš spausdami sultis, apelsinus, greipfrutus ir citrinas paridenkite ant stalo, tada išspausite daugiau ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Vieno žmogelio bute sugedo vandentiekis. Teko išsikviesti santechniką. O to žmogelio dukra buvo nulieta gražuolė. Ji santechnikui ir pakuždėjo į ausį:
- Jeigu tėvukas tave vaišintų importiniais gėrimais - negerk. Kai siūlys pinigus - neimk. Prašyk, kad duotų surūdijusį vinuką...
Santechnikas taip ir padarė: pašalino vandentiekio gedimą, gėrimų ir pinigų atsisakė, paėmė surūdijusį vinį ir išėjo. Buto šeimininkas apkabino dukrą ir sako:
- Šaunuole, tu, mano! Gerai čia mes jį apipi**m!