Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Ėrienos ir ryžių plovas


Šalis: Indija
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

  • 750 g. ėrienos mentės be kaulo 
  • 2 lupti, stambiai pjaustyti svogūnai 
  • 5 luptos česnako skiltelės
  • 2,5 cm. ilgio luptas šviežias imbieras
  • 50 g. migdolų drožlių
  • 3 šaukštai vandens
  • 6 šaukštai aliejaus
  • Jūros druskos ir juodųjų pipirų
  • 300 ml. vandens 1 šaukštelis kuminų
  • 1 šaukštelis kalendrų
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1/2 šaukštelio kardamonų
  • 1 šaukštelis juodųjų pipirų grudelių


Kvapūs ryžiai:

  • 400 g. "Basmati" ryžių
  • 2 šaukštai nesūdyto sviesto
  • 1/2 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 4 laurų lapai
  • 4 gvazdikėliai
  • 1 žvaigždanyžis
  • 475 ml. vandens



Veiksmai :

Ėrieną supjaustykite 2 cm. dydžio kubeliais. Į trintuvą sudėkite svogūną, česnaką, imbierą, migdolus, įpilkite vandens ir trinkite, kol gausite tyrę. Keptuvėje išgaubtu dugnu arba plačiame puode partijomis kepkite ėrieną, kol švelniais apskrus. Gatavus gabaliukus sudėkite į dubenėlį. Apkepę visą mesą, puode pakaitinkite šiek tiek aliejaus ir supilkite svogūno, česnako, imbiero ir migdolų tyrę. Nuolat maišydami kepkite 3-4 minutes, kol tyrė taps šviesiai rusva. Jei kepant ją ims traukti prie dugno, įpilkite šiek tiek vandens. Sudėkite mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir supilkite vandenį. Puodą pridenkite ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 1 valandą. Sausoje keptuvėje maždaug minutę kepkite kuminus ir kalendras, kol ims sklisti kvapas. Malūnėliu sumalkite pakepintas sėklas, cinamoną, kardamonus ir juodųjų pipirų grūdelius. Įmaišykite juos į mėsą ir troškinkite dar 20-30 minučių, kol ėriena visai suminkštės. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių celsijaus temperatūros. Ryžius nuplaukite šaltame vandenyje, kelis kartus jį pakeiskite, tada gerai nuvarvinkite. Dideliame puode pakaitinkite sviestą, suberkite civeržolę, sudėkite laurų lapus, gvazdikėlius ir įmeskite žvaigždanyžį. Kai prieskoniai ims čirškėti ir pakvips, į puodą suverskite ryžius ir gerai išmaišykite, kad jie išsisviestuotų. Supilkite vandenį ir virkite 10 minučių. Ryžius sukrėskite į didelę karščiui atsparią, sandariai uždengiamą troškintuvę, išlyginkie, ant viršaus sudėkite ėrienos troškinį. Uždenkite ir orkaitėje kepkite 30-35 minutes. Išjunkite orkaitę, bet plovą dar palaikykite 10 minučių, tada patiekite.


Receptą atsiuntė: Paulius

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė.

Pasveikink!

Anekdotas

Žmogus tampa suaugusiu, kai jame miršta studentas.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą