Receptai
Grybų sriuba su kukulaičiais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
200 g grybų,1 poras arba svogūnas,
1 morka,
1 šaukštas margarino,
gabalėlis saliero,
1 l vandens arba sultinio,
3 bulvės,
1 šaukštas grietinės,
druskos, žalumynų,
Kukulaičiams:
1 šaukštas sviesto arba margarino,
1 kiaušinio trynys,
0,5 stiklinės miltų,
druskos,
šiek tiek pieno arba vandens.
Veiksmai :
Iš margarino, kiaušinio trynio, miltų , skysčio druskos įmaišyti tešlą ir 30 minučių ją palaikyti. Kapotus grybus ištroškinti su strypeliais supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis.Bulves išvirti vandenyje arba sultinyje. Joms baigiant virti, į sultinį suleisti 2 šaukšteliais suformuotus tešlos kukulaičius, sudėti troškintus grybus. Kai kukulaičiai iškils į paviršių, o kiti produktai bus išvirę, sriubą nukaisti. Ją dar galima pagardinti agurkų arba kopūstų sūrymu. Patiekti su grietine ir smulkintais žalumynais. Skanaus!Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad pavyktų kepsnys ant grotelių - Mėsą išimkite iš šaldytuvo mažiausiai prieš valandą. Mėsa bus sultinga jei rinksitės ne pernelyg liesą, kepant nepjaustysite, o sūdysite tik baigiant kepti. Jei spustelėjus mėsa įdumba, viduje ji dar neiškepusi, yra kraujo, jei elastinga- ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Susitaria Petriukas su mama važiuoti į Palangą prie jūros. Mama ir sako Petriukui:
- Susidėk daiktus ir ateik.
Nu ką, nuėjo Petriukas į savo kambarį, susikrovė daiktus ir grįžo pas mamą į kambarį. Atidaro duris, o ten tėvas užgulęs jo mamą tvarko. Petriukas apakęs ir sako:
- Tėte, tai ką tu čia dabar darai?
O tėvas nepasimetė ir sako:
- Pučiu mamai oro, kad jūroj nepaskęstų.
Nu ką išvažiavo Petriukas su mama prie jūros. Grįžo po dviejų savaičių namo. Tėvas priėjo prie Petriuko ir klausia:
- Tai ką, Petriuk, ar mama jūroj nepaskendo.
- Kur ji tau paskęs: dar du pūtė, vienam pompa užsikišo, tai mama prapūtė.