Receptai
Sriuba su bulvių omletu
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1,5 l nuoviro,
1 morka,
1 salieras,
1 poras,
1 svogūnas,
1 šaukštas žalių žirnelių,
20 g sviesto,
0,5 sultinio kubelio.
Omletui:
40 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 bulvės,
30 g manų kruopų,
20 g miltų,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės,
1 šaukštas riebalų,
druska,
petražolių lapeliai.
Veiksmai :
Supjaustykite nuluptus šakniavaisius ir porą, apkepinkite riebaluose, užpilkite vandeniu ir išvirkite. Į nuovirą sudėkite sultinio kubelį ir žirnelius. Supjaustytą omletą dėkite į lėkštę arba patiekite atskirai.Omletui riebalus ištrinkite su druska ir kiaušinio tryniais, sudėkite išvirtas ir sutrintas bulves, susmulkintas petražoles, manų kruopas, miltus ir apšlakstykite pienu. Sumaišykite su išplaktais baltymais. Tešla turi būti apyskystė. Skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsiais, supilkite tešlą ir iškepkite orkaitėje. Atvėsusį omletą supjaustykite gabalėliais arba juostelėmis.
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Mėsos laikymas - Jeigu nusprendėte mėsą ilgiau laikyti, t.y. šaldyti, tai jokiu būdu neplaukite jos vandeniu, nes greičiau suges...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Skrenda per mišką bitė, žiūri sėdi ant kelmelio uodas ir bintuoja savo vyrišką pasididžiavimą. Priskrido arčiau ir klausia:
- Kas tau, uodeli, nutiko, kas tave taip žiauriai nubaudė?!
- Ai, vis per tą alkoholį... Skrendu šią naktį per mišką visas girtas, žiūriu - kažkas samanose žiba. Pagalvojau, kad jonvabalio pati kaip puoliau ant jos!.. O ten, pasirodo, buvo neužgesinta nuorūka...