Receptai
Kimšta kalakuto krūtinė
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 kalakuto krūtinėlė (2 gabalai),2.2 svogūnai,
3.1 salieras,
4.1 žalias pipiras,
5.3 nedidelės morkos,
6.2 stiklinės grybų,
7.1 pomidoras,
8.1/4 šaukštelio kmynų,
9.2 šaukštai aliejaus,
10.1 stiklinė džiūvėsėlių,
11.1/4 stiklinės vandens,
druskos, pipirų, sviesto.
Veiksmai :
Svogūną smulkiai sukapoti. Salierą nulupti, morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Grybus nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais. Pomidorą nuplikyti, nulupti odelę, pašalinti kotelio vietą ir sėklas. Didesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apie minutę pakepinti svogūną. Tada maišant paeiliui dėti kitas daržoves ir porą minučių dar pakepinti. Įmaišyti džiūvėsėlius.Nuo kiekvieno krūtinės gabalo nuimti pusę odos, kalakutieną padėti ant lentelės oda į apačią ir gerai padaužyti, kad plonai susiplotų.
Daržovių kamšalą sudėti ant suplotos kalakutienos ir susukti. Palikta oda turi būti viršuje. Susuktus gabalus trijose vietose perrišti virvute. Kepimo indą patepti aliejumi, sudėti kalakutieną ant viršaus užmesti sviesto gabaliuką, įpilti vandens ir kepti apie pusantros valandos labai karštoje orkaitėje. Iškepusią kalakutieną išimti ir sudėti į pašildytą serviravimo indą.
Padažą paruošti iš skysčio, kuriame kepė mėsa. Nuo viršaus nugriebti riebalus, įpilti 3/4 stiklinės vištienos sultinio ir 50 g desertinio vyno. Praskiesti vandeniu 4 šaukštelius krakmolo, supilti į padažą ir užvirinti. Baigiant supilti pusės citrinos sultis. Padažą gerai išmaišyti, perkošti ir užpilti ant kalakutienos. Skanaus!
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Prieskonių vartojimas su Aviena - Juodieji pipirai Baltieji pipirai Žalieji pipirai Uoginė paprika Česnakiniai pipirai Universalūs prieskoniai Kadagio uogos Mairūnai Mėtos Peletrūnai Rozmarinai...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ar žinai kas yra tikroji nekltybė? Tai kai vienuolė dirba prezervatyvų fabrike ir galvoja, kad tai miegmaišiai tarakonams.