Receptai
Kuskusas su glazūruotais baklažanais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
½-1 baklažanas, supjaustytas 2x2 cm kubeliais(galima naudoti ir šparagines pupeles ar pievagrybių griežinėlius)
2 smulkiai pjaustyti askaloniniai česnakai arba 1 dl smulkiai pjaustyto svogūno
1-2 pjaustytos skiltelės česnako
½ smulkiai pjaustyto raudonojo čilio pipirai /441/">pipiro
3 šaukštai alyvų aliejaus
2 šaukštai cukraus
100 ml kuskuso
1 šaukštas smulkiai pjaustytos šviežios mėtos
2 šaukštai smulkiai pjaustytos plačialapės petražolės
Druska, pipirai
½ spaustos citrinos
50-100 ml vandens
Veiksmai :
Aliejus
pakaitinamas keptuvėje, daržovės kepamos ant didelės ugnies, vis sukrečiant keptuvę. Sudedami svogūnai, česnakai, čilis. Viskas toliau tokiu pačiu būdu kepama ant didelės ugnies maždaug 1 minutę. Užpilamas sirupas, gerai išmaišoma. Įmaišomas kuskusas, citrinos sultys, vanduo.Patiekalas būna baigtas, kai kuskusas sugeria visą skystį – maždaug per porą minučių. Įberiama druskos, pipirų. Prieš valgant įberiama ir išmaišoma mėta su petražole.
Šis patiekalas gali būti valgomas kaip atskiras daržovių patiekalas arba kaip garnyras. Jis ypač gerai tinka, pvz., su žuvimi arba aviena. Vietoj kuskuso galima naudoti apvirtus ilgus plokščiuosius makaronus arba ryžius.
Šaltinis : http://www.dansukker.com
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Užpilamas sirupas, gerai išmaišoma....koks sirupas?:)
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežiai iškepta kiekvieną dieną - Jūs galite paruošti didelį kiekį skystos ar paprastos pyragaičių tešlos, padėti ją į šaldytuvą bei kepti kiekvieną dieną. Jūsų kepiniai bus visą laiką švieži. Paruoškite, pavyzdžiui, trigubą kiekį karališkųjų pyragaičių tešlo...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Dvi sraigės kalbasi:
-Žinai, vakar radau vieną tokį sodą... Ten tiek kopūstų...
-A, žinau tą sodą. Bet ten labai piktas sarginis šuo, tu nebijai?
-O ko bijoti? Tas šuo toks lėtas, kad kol pradės mus vytis, mūsų ten nei kvapo neliks.