Receptai
Paprikos sriuba
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
150g rūkytos šoninės100g morkų, 3 pomidorai
70g salierų, 50g porų
100g svogūnų
2 žalios paprika /525/">paprikos (300g)
1 geltona paprika (100g)
350g bulvių, 1 šaukštas aliejaus
4 šaukštai naturalaus jogurto
3 šaukštai ryžių
2 skiltelės česnako
5 šakelės petražolių
1 šaukštas smulkintų petražolių
druskos, pipirų
Veiksmai :
Šoninę supjaustyti kubeliais ir pakepinti aliejuje. Svogūną aplupti, supjaustyti kubeliais. Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos stambia tarka. Išvalytas poras supjaustomas plonais griežinėliais. Paprikas nuplauti, išvalyti sėklas ir supjaustyti juostelėmis. Bulvės nuskutamos ir supjaustomos kubeliais. Pomidorus nuplykome, aplupame ir supjaustome kubeliais. Į kepinamą šoninę sudėti svogūną, morkas ir porus, truputi pakepinti. Po to sudedame papriką, 2 min. pakepiname, įpilame 4 stiklines vandens, sudedame prieskonius (išskyrus petražoles) ir užverdame. Ryžius išplauname, sudedame į sriubą kartu su bulvėmis į verdančią sriubą. Įdedame petražolių šakeles ir verdame 15 min. Tada sudedame pomidorus ir verdame dar 7 min. Nulupame česnaką ir sutriname arba labai smulkiai sukapojame, sudedame į sriubą. Iš sriubos išimame petražoles. Sriubą dar galima paskaninti malta paprika. Sriubą supilti į lėkštes, į kiekvieną lėkštę įdėti po šaukštą jogurto ir pabarstyti smulkintomis petražolėmis.Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Taip ir nesupratau - cia turejo buti tirsta, ar skysta sriuba?
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kiaušinių plakimas - Kiaušinių baltymus išplaksite greičiau, jei kiaušinius prieš tai šiek tiek palaikysite kambario temperatūroje. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ketvertas na drebezgi girtų suvirsta į taxi. Penktasis kiek blaivesnis sako taksistui:
- Šefe, jie jau neapverčia liežuvio, tad atmink, kur juos vežti: pirmą - į Žirmūnus, antra - į Senamiestį, trečią - į Lazdynus, ketvirtą - į Pilaitę.
- Supratau, - sako taksistas, bet po kurio laiko grįžta į barą, susiranda tą penktąjį ir klausia:
- Gal galėtum dar syki paaiškint, kur vežt, nes sankryžoj staigiai stabdžiau ir jie man susimaišė.